Άνοιξαν, συμβολικά, το γραφείο του Ντε Γκολ στο υπουργείο Άμυνας: Ο Μακρόν θέτει τη Γαλλία σε οικονομία πολέμου – Πιέζει για αύξηση παραγωγής οπλισμού και εφοδίων [video]

File Photo epa11231379 France’s President Emmanuel Macron (3-R), France’s Prime Minister Gabriel Attal (4-R), France’s Minister for the Armed Forces Sebastien Lecornu (2-L) attend a ‘national tribute’ ceremony to late French politician and admiral, Philippe de Gaulle, the son of Charles de Gaulle, at the Hotel des Invalides in Paris, France, 20 March 2024. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT




Σε ένα πλαίσιο νέων απειλών, η Γαλλία οργανώνεται, σημειώνει η εφημερίδα La Tribune ενώ παράλληλα επισημαίνει την επιλογή του υπουργού Άμυνας Sébastien Lecornu, να εγκατασταθεί στο πρώην γραφείο που κατείχε δύο φορές -το 1940 και το 1944- ο στρατηγός de Gaulle στο Hôtel de Brienne, όπου στεγάζεται το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων, για να απαντήσει σε ερωτήσεις της ε/φ La Tribune Dimanche.

Οι δημοσιογράφοι Ludovic Vigogne και Robert Jules διερωτώνται, αν ο υπουργός έκανε αυτή την επιλογή για να αναδείξει τη σοβαρότητα της στιγμής;

Στο δημοσίευμα πογραμμίζεται η αύξηση του επιπέδου εγρήγορσης του σχεδίου Vigipirate στο στάδιο «συναγερμού επίθεσης», η κινητοποίηση, πέραν των 3.000 στρατιωτών, που κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinel, σε άλλους 4.000, ενώ τονίζεται, ότι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι, αυτή η νέα κατάσταση τρομοκρατίας έχει γίνει μια επιπλέον πηγή ανησυχίας για την εκτελεστική εξουσία.

Σημειώνεται, ότι ο Sébastien Lecornu ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες, να ξεκινήσει μια ευρωπαϊκή περιοδεία, για την υλοποίηση των διαφόρων έργων που συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση υποστήριξης στο Κίεβο, που διοργάνωσε στο Ηλύσια ο Emmanuel Macron με περίπου είκοσι διεθνείς ηγέτες, καθώς και ότι σύντομα, θα βρεθεί στο Λονδίνο και τη Νορβηγία, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken, που επισκέπτεται το Παρίσι.

  • Στο εσωτερικό, κάνει πράξη την οικονομία πολέμου, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, λόγω του Vladimir Putin, υπογραμμίζεται, στο δημοσίευμα, καθώς, την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων άρχισε να πιέζει τους κατασκευαστές, υπενθυμίζοντας τους, ότι το Δημόσιο τους είχε κάνει παραγγελίες ύψους 20 δισ. ευρώ, τις οποίες πλέον περίμενε να δει να εκτελούνται.

Παράλληλ , στη συνέντευξή του στη La Tribune Dimanche, κάνει ένα πρόσθετο βήμα, απαιτώντας από την εταιρεία MBDA, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGA), να παράγει πυραύλους εδάφους-αέρος Aster με υψηλό ρυθμό και το συντομότερο δυνατό.

«Απαιτώ την δημιουργία αποθεμάτων για την παραγωγή πυρομαχικών», ισχυρίζεται. Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο τη δέσμευση της Γαλλίας να στηρίξει την Ουκρανία, αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης των εξαγωγικών παραγωγικών ικανοτήτων της αμυντικής μας βιομηχανίας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της στρατιωτικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Αυτές οι διπλωματικές και βιομηχανικές προσπάθειες πρέπει να έχουν υλοποιηθεί εν όψει του επόμενου ταξιδιού του Emmanuel Macron στο Κίεβο, που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές. Στο Ηλύσια, τονίζουν την επιθυμία του αρχηγού του κράτους να κάνει το ταξίδι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμο για τον Πρόεδρο Zelensky και τον ουκρανικό λαό, μεταβαίνοντας εκεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδο.

Θα πραγματοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, γνωρίζοντας, ότι ο πρόεδρος επέβαλε το Ρώσο-ουκρανικό ζήτημα ως προεκλογικό ζήτημα αυτό το χειμώνα; Για το στρατόπεδο των Μακρονιστών, θα είναι επίσης μια ευκαιρία να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας πιο ολοκληρωμένης αμυντικής Ευρώπης και, επομένως, να προετοιμαστεί για μια πιθανή επιστροφή του Trump.

Σε αυτό το θέμα, ο γκωλικός Sebastien Lecornu, πεπεισμένος ότι η ευρωπαϊκή ήπειρος δεν μπορεί πλέον να εκχωρήσει την ασφάλειά της στην Ουάσιγκτον, σκοπεύει να κάνει εκστρατεία αυτή την άνοιξη, τονίζει το δημοσίευμα.

La Tribune [La France met le cap sur l’économie de guerre]

Μπαίνει “βαθιά” στον πόλεμο, εναντίον της Ρωσίας, η Γαλλία: Θα παραδώσει εκατοντάδες τεθωρακισμένα ΤΟΜΠ και πυραύλους Aster στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: