«50 χρόνια διαίρεσης είναι υπερβολικά πολλά»: Επιστολή για το Κυπριακό προς τη νέα Υπουργό Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου από το Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων

FILE PHOTO: Το Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο. EPA, TOLGA AKMEN




Τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει από τη νέα της θέση στη βρετανική Κυβέρνηση ως Υπουργός Ευρώπης, επισημαίνουν προς την κα Νουσράτ Γκάνι με επιστολή τους τα μέλη της ομογενειακής οργάνωσης Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων.

Αφού τη συγχαίρουν για τον προ ημερών διορισμό της στο Foreign Office, υπενθυμίζουν πως φέτος κλείνουν 50 χρόνια τουρκικής κατοχής ως αποτέλεσμα της εισβολής του 1974.

«Τώρα είναι η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εγγυήτρια δύναμη, να διπλασιάσει τις προσπάθειές του μαζί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να διασφαλιστεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί μια λειτουργική λύση για την επανένωση της Κύπρου, προς το καλό όλων των πολιτών της», επισημαίνεται στην επιστολή.

  • Οι υπογράφοντες σημειώνουν επίσης πως «50 χρόνια διαίρεσης είναι υπερβολικά πολλά», ενώ ακόμα πρόσφυγες περιμένουν την επιστροφή στις εστίες τους, οι συγγενείς των 958 αγνοουμένων, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, ακόμα αναζητούν πληροφορίες για τους αγαπημένους τους, βασικά ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται και 40.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν ακόμα βάση στο βόρειο τμήμα του νησιού.

«Πιστεύουμε πως κατά τη διάρκεια της θητείας σας θα εργαστείτε προς αυτόν το σκοπό, ούτως ώστε να επέλθει δικαιοσύνη και ειρήνη σε αυτή την ταραχώδη περιοχή της Μεσογείου», καταλήγει η επιστολή.

Το Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη Βρετανία με σκοπό να καταστήσει γνωστή την ανάγκη και να διατηρήσει την πίεση υπέρ δίκαιης και με διάρκεια λύσης στην Κύπρο, μέσω ειρηνικών και διπλωματικών μέσων.

Την επιστολή προς τη Νουσράτ Γκάνι υπογράφουν εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της οργάνωσης οι: Δώρος Παρτασίδης, Μαρί Νίκολσμπι, Στέλλα Δινένη, Ελίσσα Έλληνα, Αντώνης Σαββίδης, Δρ Ηλίας Δινένης, Σπύρος Παπαχαραλάμπους, Σπύρος Νεοφύτου, Τζον Στεργίδης και Δρ Σάββας Χατζηφιλίππου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αθανάσιος Γκαβόις
Λονδίνο, ΗΒ

Συμφωνούμε απόλυτα με τις κυβερνητικές ενέργειες για την αποκατάσταση του κύρους της Κύπρου δηλώνει ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων-Εργα πέραν των €8 δισ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: