Τι ήθελε ο Προσωπάρχης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας; Συναντήθηκε με τον Κύπριο Πρόεδρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλιδης δέχθηκε τον Προσωπάρχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Curtis Ried. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Προεδρικό τον Προσωπάρχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Κέρτις Ριντ.

Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ριντ παρέδωσε στον Πρόεδρο της Κύπρου προσωπική επιστολή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πλανητάρχης ευχαριστεί τον κ. Χριστοδουλίδη για την  ηγεσία, το όραμα και την αποφασιστικότητα του να συνδράμει για “να δημιουργηθεί ένας εξαιρετικά σημαντικός θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος προς τη Γάζα”.

Ο κ. Μπάιντεν στέλνει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Κύπρου “για τη συνεργασία και την αφοσίωση του σε αυτό τον σημαντικό σκοπό” (σ.σ.: εννοεί τη δημιουργία του ανθρωπιστικού διαδρόμου).

ΕΞΑΛΛΟΥ: Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση με τον Προσωπάρχη του ΣΕΑ των ΗΠΑ θα έχει και ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος την Τετάρτη το πρωί.

Εξάλλου, ο κ. Κόμπος αναμένεται να έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με την Υφυπουργό Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ρεέμ Εμπραχίμ Αλ Χασιμί και την Συντονίστρια Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανασυγκρότησης του ΟΗΕ για τη Γάζα Σίγκριντ Κάαγκ.

Καταδικαστέα, απαράδεκτα και προκλητικά τα λεγόμενα Ερντογάν, δηλώνει η Λευκωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: