Ομηρία σε καφέ μπαρ στο Έντε της Ολλανδίας: 3 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, χειροπέδες στον δράστη: Είχε εισβάλει με όπλα και εκρηκτικά, εκκενώθηκαν 150 σπίτια [video]

Police and emergency services are deployed in the center of Ede, the Netherlands, 30 March 2024. EPA/PERSBUREAU HEITINK




Ένα σοβαρό περιστατικό ομηρίας είναι σε εξέλιξη σε καφέ-μπαρ στην πόλη Έντε της ανατολικής Ολλανδίας και η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση 150 κατοικιών στην περιοχή.

Περίπου στις 5 τα ξημερώματα άνδρας κρατώντας όπλα και εκρηκτικά μπήκε στο κτίριο του καφέ-μπαρ Petticoat  της πόλης Έντε στην Ολλανδία.

Τρεις άνθρωποι απελευθερώθηκαν πριν από λίγο από το καφέ όπου κρατούνταν όμηροι, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

Δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων φορώντας μπαλακλάβα, εξήλθαν από το μπαρ στην πόλη Έντε της ανατολικής Ολλανδίας, όπου νωρίτερα είχαν συλληφθεί αρκετοί άνθρωποι όμηροι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Ο ένας είχε χειροπέδες που του είχαν φορέσει αστυνομικοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα ειδικές μονάδες της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί στον τόπο του επεισοδίου, ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε ότι 150 κατοικίες εκκενώθηκαν και ζητήθηκε από τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή, ενώ το κέντρο της πόλης έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

Η εφημερίδα de Telegraaf ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι νωρίς σήμερα το πρωί άνθρωποι συνελήφθησαν όμηροι στο μπαρ Petticoat από έναν άνδρα που φέρει όπλα και εκρηκτικά.

Ο αριθμός των ομήρων δεν έχει γίνει επισήμως γνωστός. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερα με πέντε άτομα.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Οι πρώτες πληροφορίες δεν στοιχειοθετούν σύνδεση της ομηρίας με τρομοκρατική κίνηση.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ-
Άμστερνταμ, Ολλανδία

Νομιμοποιεί τη χρήση κάνναβης η Γερμανία του Ολαφ Σολτς, τι θα επιτρέπεται και τι όχι: Σφοδρές αντιδράσεις των συντηρητικών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: