Προχωρά η ιδέα Βενγκέρ για έναν νέο κανονισμό οφσάιντ: Δοκιμές σε διοργανώσεις χαμηλότερου επιπέδου αποφάσισε η IFAB

FILE PHOTO: Former Arsenal manager Arsene Wenger arrives at the Best FIFA Football Awards 2023 in London, Britain, 15 January 2024. EPA/NEIL HALL




Η ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ για αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ φαίνεται, δειλά μεν , αλλά να προχωρά.

Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου, (IFAB) το σώμα δηλαδή που ασχολείται και καθορίζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, μετά από πολλές συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ στελεχών του, αποφάσισε να εγκριθεί η δοκιμή -προς το παρόν- της  ιδέας του Βενγκέρ.

Πράγματι, σε ένα από τα τελευταία meetings στο Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η έρευνα επί της ιδέας του Βενγκέρ για τον κανονισμό του οφσάιντ, με δοκιμές σε διοαργανώσεις χαμηλότερου επιπέδου.

 

Ο άλλοτε εμβληματικός προπονητής της Άρσεναλ και υπεύθυνος πλέον της FIFA για την ανάπτυξη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, είχε εισηγηθεί πριν από μερικούς μήνες την προσαρμογή του κανονισμού, ώστε ο επιτιθέμενος να λογίζεται σε θέση οφσάιντ μόνο αν ολόκληρο το σώμα του είναι μπροστά από τον προτελευταίο αμυνόμενο ή την μπάλα.

Πρόκειται για μια αλλαγή η οποία βοηθάει τους επιθετικούς, καθώς με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν εκατοστά που μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά στις οριακές φάσεις. Από την άλλη, για τους αμυνόμενους μια τέτοια αλλαγή φέρνει επιπλέον δυσκολίες καθώς θα χρειαστούν περισσότερο προσοχή για να οδηγήσουν έναν επιτιθέμενο να εκτεθεί σε θέση οφσάιντ.

Στο τελευταίο της update η IFAB τονίζει ότι η δοκιμή του νέου οφσάιντ έγινε σε παιχνίδια της κατηγορίας Κ18 στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν.

«Δεν είναι και τόσο έξυπνο ν’ αγοράσεις τον Μπαπέ», δηλώνει ο Τζέιμς Ράτκλιφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: