ΟΗΕ για τις τουρκικές επιθέσεις με drones στη Συρία: Σημαντικό να υπάρξει λογοδοσία σε όσους είναι υπεύθυνοι

Ο Εκπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ, Stéphane Dujarric. Στιγμιότυπο από βίντεο του ΟΗΕ




Ερώτηση για τουρκικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Συρία και για παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, δέχθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση Τύπου του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ, Stéphane Dujarric.

Η δημοσιογραφική ερώτηση έγινε από τον ανταποκριτή Sinan Tuncdemir του Rudaw Media Network για την Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Συρία, που αναφέρεται σε τουρκικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Συρία.

Δημοσιογράφος: Η ερώτησή μου αφορά την Έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Συρία. Βασικά, λοιπόν, η έκθεση αναφέρει ότι οι τουρκικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στέρησαν σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους από νερό και ηλεκτρισμό για εβδομάδες, κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Και άμαχοι σκοτώθηκαν επίσης σε αυτές τις επιθέσεις με drones. Τέτοιες επιθέσεις μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου. O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ πιστεύει ότι αυτές οι επιθέσεις είναι έγκλημα πολέμου και παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου; Δηλαδή, συμφωνεί με αυτήν την αναφορά;

Εκπρόσωπος: Λοιπόν, νομίζω ότι αυτό με το οποίο συμφωνεί ο Γενικός Γραμματέας είναι ότι το έργο αυτών των επιτροπών, αυτών των ανεξάρτητων διερευνητικών αποστολών, είναι εξαιρετικά σημαντικό και είναι εξαιρετικά σημαντικό, επίσης, σε ό,τι θα χρειαστεί για να υπάρξει λογοδοσία για όσους είναι υπεύθυνοι.

Δείτε εδώ το βίντεο. O σχετικός διάλογος ξεκινά στο 31:17΄΄

Το δίκτυο Rudaw είναι ένας σημαντικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός μέσων ενημέρωσης στην περιοχή του Κουρδιστάν, στο Ιράκ. Με έδρα το Ερμπίλ, λειτουργεί ως παγκόσμιο μέσο ενημέρωσης με ανταποκριτές στρατηγικά τοποθετημένους στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο μαγαζί του Ρέμου για φαγητό πριν τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: