Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις αλλά ακόμη είναι νωρίς, εκτιμά ο απεσταλμένος της Κίνας: Νέα πυραυλικά χτυπήματα το βράδυ

Soldiers of Ukraine army stand in front of a German Marder tank. EPA, FILIP SINGER




Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο πιστεύουν ότι ο πόλεμος ανάμεσά τους θα τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων, όχι με τα όπλα, όμως και τα δυο μέρη παραμένουν αμετακίνητα στις θέσεις τους και οι διαφορές ανάμεσά τους είναι χαώδεις, επισήμανε σήμερα ο κινέζος ειδικός απεσταλμένος Λι Χούι.

Ο ειδικός απεσταλμένος για τις ευρασιατικές υποθέσεις σημείωσε πως τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία αντιμετώπισαν θετικά την πρόσφατη περιοδεία του στην Ευρώπη.

Ακόμη, εξέφρασε την ευχή να μπορέσει να διεξαχθεί διεθνής σύνοδος για την ειρήνη στην οποία θα συμμετάσχουν και οι δύο χώρες ισότιμα.

Ο Λι Χούι είπε επίσης πως το Πεκίνο έκανε προτάσεις με μοναδικό σκοπό να εξασφαλιστεί πως η ειρηνευτική σύνοδος, την οποία έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει η Ελβετία εντός του έτους, θα είναι επιτυχής.

Ο ειδικός απεσταλμένος διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα αποδεχόταν «με ανοικτές αγκάλες» οποιαδήποτε πρόταση θα διευκόλυνε την αποκλιμάκωση και τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη.

Νέοι βομβαρδισμοί

Περίπου δεκαπέντε ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη Χαρκίβ της Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ μέσω Telegram, αναφερόμενος σε σειρά ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων που μάλλον είχαν στόχο τις υποδομές ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν διακοπές της παροχής σε κάποιους τομείς.

Ο δήμαρχος Τερέχοφ δεν έκανε λόγο για θύματα. Σημείωσε ότι σταμάτησαν επίσης να λειτουργούν αντλιοστάσια του συστήματος ύδρευσης.

Στην κεντρική Ουκρανία, ο δήμαρχος της Κρεβί Ρι, ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, ανέφερε πως ακούστηκαν εκρήξεις, αλλά δεν έδωσε καμιά άλλη λεπτομέρεια.

Στον Νότο, στη Ζαπορίζια, οι αρχές έκαναν λόγο για οκτώ πυραυλικά πλήγματα.

Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, αρκετοί ρωσικοί πύραυλοι βρίσκονται ακόμα εν πτήσει προς διάφορους στόχους στην ουκρανική επικράτεια.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αύξηση αμυντικής ετοιμότητας στην Ευρώπη, άμεση ανθρωπιστική παύση στη Γάζα, επιτάχυνση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: