Ο ήρωας του Γέιλ θέλει να παίξει μπάσκετ για τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό: Παραμιλούν ακόμα στις ΗΠΑ για την εμφάνιση του Τζον Πουλακίδας

Ο Ελληνοαμερικανός μπασκετμπολίστας Τζον Πουλακίδας. Φωτογραφία via You Tube, NCAA, CBS Sports




Ο Τζον Πουλακίδας, ο ομογενής που την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχε 28 πόντους στην επικράτηση του Γέιλ επί του Όμπερν δίνοντας του την πρόκριση, στον επόμενο γύρο της March Madness, δηλώνει πως αποτελεί όνειρό του να παίξει με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό στην Euroleague.

Ο Πουλακίδας έγινε viral σε όλη την Αμερική με την εξαιρετική εμφάνιση του στο γήπεδο.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, μίλησε για την ελληνική του καταγωγή, για το ελληνικό του διαβατήριο και για το όνειρο του που είναι να αγωνιστεί σε έναν από τους δύο «αιώνιους». Γνωρίζει αρκετά για την Ελλάδα, δήλωσε.

  • ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

«Ήταν σίγουρα το καλύτερο μου παιχνίδι αυτό απέναντι στο Όμπερν. Ως παιδί, ως παίκτης που μεγαλώνει στις ΗΠΑ, το να κερδίσεις ένα παιχνίδι στη March Madness είναι κάτι που ονειρεύεσαι… Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ξεκίνησα ήδη τις διαδικασίες για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου.




Γνωρίζω πολλά για τις δυο ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θα ήταν μεγάλο όνειρο και τιμή να καταφέρω να παίξω σε μια από αυτές τις ομάδες και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στην Ευρωλίγκα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πολύς κόσμος μου λέει πως με αγαπάει με υποστηρίζει και πως ελπίζουν να με δουν να παίζω στην Ελλάδα μια μέρα για την Εθνική ομάδα.

Έχω πολλά μηνύματα από φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που λένε πως θέλουν να με δουν να παίζω εκεί και αυτό είναι ωραίο. Οι δυο γονείς μου είναι τελείως Έλληνες. Οι γονείς του πατέρα μου είναι από την Ελλάδα, ο παππούς μου είναι γεννημένος στη Σπάρτη”.

«Είμαι σε διαδικασία για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου. Και οι δυο γονείς μου είναι Έλληνες. Οι γονείς του πατέρα μου είναι από την Ελλάδα, ο παππούς μου είναι γεννημένος στην Σπάρτη. Η μαμά του πατέρα μου είναι από το νησί της Χίου. Από την πλευρά της μαμάς μου και οι δυο γονείς είναι από την Πελοπόννησο από ένα χωριό που λέγεται Ρίζες. Όλοι οι παππούδες μου είναι Έλληνες, όλη η οικογένεια και η καταγωγή μου είναι ελληνική. Έχω μία μικρότερη αδερφία, την Υπατία, που είναι πρωτοετής και παίζει επίσης μπάσκετ στη Νέα Υόρκη. Ο αδερφός μου ο Ηλίας, είναι στην πρώτη τάξη του Λυκείου στο Ιλινόι» τόνισε ο Πουλακίδας.

Κυπελλούχος Ελλάδος στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός: Επικράτησε με 3-2 του εκπληκτικού Μίλωνα σε ένα συναρπαστικό τελικό [βίντεο]

glomex

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: