Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου ανακοίνωσε το «πράσινο φως» για απόπλου πλοίων από τη Λάρνακα προς τη Γάζα: Και νέο φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους:

Η φορτηγίδα ARES, η οποία θα ρυμουλκείται από το Open Arms, μεταφέρει 109 πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας με συνολικό βάρος 95 τόνους. Φωτογραφία από την κυπριακή κυβέρνηση, Cyprus MFA, @CyprusMFA




Σε σχηματισμό για ομαδικό απόπλου από το λιμάνι της Λάρνακας μπήκαν λίγο μετά τις 5 μμ το απόγευμα του Σαββάτου τα σκάφη που αποτελούν τη δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, η αποστολή αποτελείται από το πλοίο Open Arms, που συμμετείχε και στην πρώτη αποστολή, από το φορτηγό πλοίο Jennifer, από το υποστηρικτικό σκάφος Ledra Dynamic, για την καθοδήγηση πλοίων κατά την άφιξή τους, και από η φορτηγίδα ARΙS.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι συνολικά μεταφέρονται με την αποστολή αυτή 332 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας. Σημείωσε, ακόμα, ότι στην αποστολή περιλαμβάνεται, επίσης, βοηθητικός εξοπλισμός, δηλαδή ένας γερανός που θα χρησιμοποιηθεί για εκφόρτωση της βοήθειας, και η αποστολή είναι εξοπλισμένη με πλήρωμα για τον χειρισμό του γερανού.

Όπως είπε ο κ. Κόμπος, η δεύτερη αυτή αποστολή από το λιμάνι της Λάρνακας θα χρειαστεί περίπου τον ίδιο χρόνο που χρειάστηκε και η πρώτη για να φτάσει στον προορισμό της. Σημείωσε, δε, ότι στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η προετοιμασία και για τη συγκέντρωση βοήθειας για την επόμενη αποστολή.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή της πλατφόρμας στα ανοιχτά της Γάζας, ο κ. Κόμπος ανέφερε ότι ενδεχομένως να είναι έτοιμη πιο σύντομα από όσο αναμενόταν.

Εξάλλου, σε ανάρτησή της η ΜΚΟ “World Central Kitchen” αναφέρει ότι η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας απέπλευσε από την Κύπρο για τη Γάζα με εκατοντάδες τόνους φαγητού και μηχανημάτων για να επισπευσθεί η εκφόρτωση. Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, λέει ακόμη ότι αποστέλλονται έτοιμα προς κατανάλωση φαγητά καθώς και μια ειδική αποστολή με χουρμάδες, η οποία παρέχεται από τα ΗΑΕ για τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται εν μέσω Ραμαζανιού.

Αναχώρησε σήμερα το απόγευμα από το λιμάνι της Λάρνακας η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με τελικό προορισμό τη Γάζα, που εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας «Αμάλθεια».

Τρία σκάφη και μια φορτηγίδα μεταφέρουν συνολικά 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκφόρτωση της βοήθειας στη Γάζα. Συγκεκριμένα στη σημερινή αποστολή συμμετέχουν το φορτηγό πλοίο Jennifer, το ρυμουλκό Open Arms, το υποστηρικτικό σκάφος Lydra dynamics και η φορτηγίδα ARES.

To φορτηγό πλοίο Jennifer, φέρει 282 παλέτα ανθρωπιστικής βοήθεια, συνολικού βάρους 237 τόνων ενώ μεταφέρει και τροχοφόρο γερανό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η φορτηγίδα ARES, η οποία θα ρυμουλκείται από το Open Arms, μεταφέρει 109 πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας με συνολικό βάρος 95 τόνους.

Το υποστηρικτικό σκάφος Lydra Dynamics, μεταφέρει υποστηρικτικό προσωπικό και ειδικά το εξειδικευμένο προσωπικό που θα χειρίζεται τον τροχοφόρο γερανό που φέρει το Jennifer.

Σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Εθνικής Φρουράς και Εθνοφρουράς των ΗΠΑ: Τα είπαν ο αντιστράτηγος Τσιτσικώστας με την υποστράτηγο Lisa Hou

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: