Οι ΗΠΑ πηγαίνουν την Apple στα δικαστήρια κατηγορώντας την για μονοπώλιο στην αγορά των smartphones

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από παρουσίαση προϊόντων της Apple στις 8 Μαρτίου 2022. EPA/APPLE HANDOUT / BRROKS KRAFT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY / NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν αγωγή στην Apple με την κατηγορία ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει δημιουργήσει μονοπώλιο στην αγορά των smartphones.

Στην υποβληθείσα μήνυση απαριθμούνται μια σειρά από μέτρα κατά του ανταγωνισμού που εγκαλείται ότι ασκεί λάβει η εταιρεία.

Αυτά περιλαμβάνουν αποκλεισμό εφαρμογών με ευρεία λειτουργικότητα, κατάργηση των υπηρεσιών ροής cloud για κινητά, περιορισμό των ψηφιακών πορτοφολιών τρίτων εταιριών και «μείωση της λειτουργικότητας» των smartwatches που δεν κατασκευάζονται από την εταιρεία.

Η αγωγή, η οποία φέρεται να κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, κλιμακώνει την αντιμονοπωλιακή δράση της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν εναντίον των περισσότερων από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, σημειώνει το Reuters.

«Οι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να πληρώνουν υψηλότερες τιμές επειδή οι εταιρείες παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς αγώνες» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ. «Αν δεν αλλάξει, η Apple απλά θα συνεχίσει να ενισχύει το μονοπώλιο της στα έξυπνα κινητά» πρόθεσε.

Μετά τη γωστοποίηση της είδησης, η μετοχή της Apple διολίσθησε κατά 3,3%.

Σε μια πρώτη αντίδραση η Apple απάντησε ότι η αντιμονοπωλιακή αγωγή που υποβλήθηκε εναντίον της από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι «λανθασμένη και ως προς τα πραγματικά γεγονότα και ως προς τον νόμο» και ότι θα αμυνθεί σθεναρά έναντι αυτής.

«Αυτή η μήνυση απειλεί το ποιοι είμαστε και τις αρχές που κάνουν τα προϊόντα της Apple να ξεχωρίζουν μέσα σε έντονα ανταγωνιστικές αγορές. Εάν δικαiωθεί, [η μήνυση] θα εμποδίσει την ικανότητά μας να δημιουργούμε το είδος της τεχνολογίας που περιμένει ο κόσμος από την Apple,  τεχνολογία στην οποία υλικά, λογισμικό και υπηρεσίες διασταυρώνονται».

Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η εκτόξευση του ρωσικού διαστημοπλοίου Soyuz MS-25: Είχαν απομακρυνθεί τα υποστηρίγματα και είχε δοθεί το σύνθημα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: