Λόγω της εισβολής κατά της Ουκρανίας η Αθήνα δεν θα προσκαλέσει Ρώσους και Λευκορώσους στις δεξιώσεις: Πρέπει να αποκλειστούν και οι εισβολείς Τούρκοι; Οπωσδήποτε… (video)

FILE PHOTO: Έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, Αθήνα, Σάββατο 25 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΕΘΑ, STR




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αποφάσισε ότι στις τιμητικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821, δεν θα προσκαλέσει τους αντιπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό γίνεται λόγω της άνανδρης εισβολής της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και τον συνεχιζόμενο πόλεμο, που προκάλεσε χιλιάδες νεκρούς.

Φανταζόμαστε ότι είναι μία απόφαση που ελήφθη σε συνεννόηση με τις άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Ίσως και να πρόκειται για κοινή απόφαση των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Δεν το γνωρίζουμε και θα ήταν καλό κάποιος να μας ενημερώσει. Στο σχετικό έγγραφο του ελληνικού υπουργείου προς τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία, προς την Προεδρία της Δημοκρατίας και στο Μέγαρο Μαξίμου και στα γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών, σημειώνονται τα εξής:

  • «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας».

Στο σχετικό έγγραφο δεν αναφέρεται ο λόγος της παράξενης και ασυνήθιστης απόφασης.

Λόγω αυτής της απόφασης τίθεται ένα σοβαρότατο ζήτημα, και το ελληνικό υπουργείο πρέπει να τοποθετηθεί:

Κατ’ αρχάς, συμφωνούμε να αποκλείονται οι διπλωμάτες χωρών που έχουν εισβάλει στο έδαφος άλλων κρατών και έχουν επιβάλει κατοχή.

Με βάση το παραπάνω ερωτούμε: Δεν έπρεπε να αποκλειστούν από τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και οι Τούρκοι διπλωμάτες; Οπωσδήποτε έπρεπε. Το 40% των εδαφών της Κύπρου κατέχει η χώρα του Αττίλα, θυμίζω.

Η Τουρκία είναι χώρα εισβολέας και καταχτητής. Η Τουρκία κατέχει εδάφη και άλλων χωρών, όπως της Συρίας και του Ιράκ. Η Τουρκία σκοτώνει καθημερινά τους Κούρδους. Η Τουρκία βοηθά το Αζερμπαϊτζάν να σκοτώνει τους Αρμένιους. Η Τουρκία διέπραξε τα ίδια εγκλήματα, όπως και η Ρωσία.

Πάμε παρακάτω: Το Ισραήλ είναι χώρα σύμμαχος. Αλλά, και αυτό κατέχει εδάφη της Παλαιστίνης. Άρα;

Το ελληνικό υπουργείο δεν μπορεί να αποκλείει μόνο τους Ρώσους. Πρέπει να αποκλείσει τους αντιπροσώπους όλων των χωρών που έχουν υπό την παράνομη κατοχή τους έδάφη άλλων χωρών.

Διαφορετικά, χάνει το όποιο δίκιο έχει στην υπόθεση της ρωσικής εισβολής εναντίον της Ουκρανίας.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Όχι, δεν θα συμφωνήσουμε με την κ. Μπακογιάννη: Η απαράδεκτη δήλωση του Ερντογάν για την Κύπρο δεν έχει σχέση με τις εκλογές… Ο χρήσιμος “ηλίθιος” Ροζάκης! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: