Κόντρα για τα «αστακοκάραβα»* Κασσελάκης: Έχω αποχωρήσει από το 2023 – ΝΔ: Τότε ποιός δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Στιγμιότυπο από το βίντεο που ανήρτησε στο Instagram o Στέφανος Κασσελάκης




Σκληραίνει η αντιπαράθεση για τις επιχειρηματικές  δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη. Πηγές της ΝΔ απαντώντας στα όσα είχε αναρτήσει νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης στο instagram σημειώναν: «Οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας.

1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: «Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση». Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: «Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023».

Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Νωρίτερα, ο κ. Κασελάκης με βίντεο που ανήρτησε στο Ιnstagram ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το “ανακάλυψε” το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών»

 

Στο θέμα είχε αναφερθεί το πρωί σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και ο πρωθυπουργός λέγοντας:

Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο ο οποίος δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και σε συγγενείς πρώτου βαθμού, στις συζύγους εν προκειμένω, να έχουν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, ούτε καν -όχι off shore εταιρεία- εταιρεία ευρωπαϊκή. Ένας νόμος ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα και τη σύζυγό μου τότε. Προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις του νόμου αμέσως και τώρα ο νόμος αυτός εξακολουθεί να ισχύει και ο νόμος αυτός αφορά και τον κ. Κασσελάκη.




Χρήστος Κούτρας: Εάν προσαρμοστεί, φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα, έτσι;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει. Λοιπόν, όταν προσαρμοστεί να έρθει να μας το πει, αλλά μην μας κουνάει και το δάχτυλο, γιατί εδώ θα τρελαθούμε τελείως.

Κανείς δεν τον ρώτησε πώς έβγαλε τα λεφτά του στην Αμερική. Αν είχε, ξέρω κι εγώ, αστακοκάραβα ή βιντζότρατες ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω, δεν είναι αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει εδώ. Ούτε κανείς έθεσε ζητήματα φοροδιαφυγής. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει.




Λοιπόν, εγώ δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για το θέμα αυτό, διότι νομίζω ότι έχουμε πιο ουσιαστικά θέματα να συζητήσουμε, πέραν του ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Και εν πάση περιπτώσει να μας κουνάει και το δάχτυλο συνολικά όχι μόνο ο κ. Κασσελάκης αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ για θέματα κράτους δικαίου, όταν έχει βγει ο κ. Κοντονής την τελευταία εβδομάδα και έχει μιλήσει και έχει πει απίστευτα πράγματα για «παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης». Έχει βγει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και είπε: «α, τώρα, mea culpa. Δεν πειράζει, στείλαμε δέκα ανθρώπους ουσιαστικά στο πολιτικό “εκτελεστικό απόσπασμα”, τους “κρεμάσαμε στα μανταλάκια”, αλλά μάλλον κάναμε λάθος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το πόρισμά του για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: