«Καλά σχεδιασμένη η επίθεση σε βάρος του συνεργάτη του Ναβάλνι στο Βίλνιους»: Οι ενδείξεις φανερώνουν Πούτιν πίσω από το χτύπημα στον Λεονίντ Βολκόφ

Leonid Volkov, Chief of Staff for Alexey Navalny and Chairman of the Anti-Corruption Foundation attends the Sakharov Community event at the European Parliament in Brussels, Belgium. EPA/STEPHANIE LECOCQ




Η επίθεση εις βάρος του επί μακρόν βοηθού του Αλεξέι Ναβάλνι, του Λεονίντ Βολκόφ, την Τρίτη στο Βίλνιους, ήταν επαγγελματική και καλά σχεδιασμένη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κυβερνητικού κέντρου διαχείρισης κρίσεων της Λιθουανίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Οσο περισσότερο ερευνάμε τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι η επιχείρηση ήταν επαγγελματική και καλοσχεδιασμένη”, δήλωσε ο Βιλμάντας Βιτκάουσκας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BNS, το οποίο επικαλείται συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο 43χρονος Βολκόφ δέχτηκε επίθεση με σφυρί έξω από το σπίτι του στη Λιθουανία και οδηγήθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, το βράδυ της Τρίτης.

Νοσηλεύτηκε για λίγο μετά την επίθεση, η οποία προκάλεσε οργή στη λιθουανική κυβέρνηση.

Ο Βολκόφ ήταν έμπιστος συνεργάτης του Ναβάλνι, εργαζόμενος ως επικεφαλής του επιτελείου του εκλιπόντος ηγέτη και ως πρόεδρος του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς μέχρι το 2023.

Η επίθεση έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά τον ξαφνικό θάνατο του Ναβάλνι σε φυλακή της Αρκτικής, για τον οποίο ο Βόλκοφ και η χήρα του Ναβάλνι, η Γιούλια, κατηγόρησαν απευθείας τον Ρώσο πρόεδρο.

Μια μέρα πριν δεχτεί επίθεση, ο Βολκόφ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι», απηχώντας παρόμοιους ισχυρισμούς των συμμάχων του Ναβάλνι, καθώς και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίλνιους, Λιθουανία

Πότε θα κλείσει η πόρτα του φρενοκομείου; Τον βομβαρδισμό του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια από Ουκρανικές δυνάμεις καταγγέλει η Ρωσία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: