Ίδια ώρα, ίδια μέρα όλοι στα εκλογικά τμήματα: Η Ναβάλναγια καλεί σε διαδήλωση κατά Πούτιν ανήμερα των εκλογών * Ψηφίστε εναντίον του ή ρίξτε άκυρο ψηφοδέλτιό του [video]

FILE PHOTO: Η Γιούλια Ναβάλναγια μαζί με τον Αλεξέι Ναβάλνι πριν το μοιραίο ταξίδια από το Βερολίνο στη Μόσχα, οπότε και ξεκίνησε η αρχή του τέλους για τον αγωνιστή αντιφρονούντα. EPA/ALEXEI NAVALNY INSTAGRAM




Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, κάλεσε σήμερα τους Ρώσους πολίτες  να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που θα γίνει το μεσημέρι της 17ης Μαρτίου, ημέρα των προεδρικών εκλογών στη χώρας και παράλληλα να  ψηφίσουν κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ή να ρίξουν άκυρα τα ψηφοδέλτιά του.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube, η Ναβάλναγια λέει πως έχει  αντλήσει ελπίδα από τα τεράστια πλήθη που συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα στην κηδεία του συζύγου της, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε αποικία σωφρονισμού της Αρκτικής στις 16 Φεβρουαρίου. Μετά την κηδεία ο τάφος του σε κοιμητήριο της Μόσχας έχει καλυφθεί από μια “θάλασσα” λουλουδιών που αφήνουν εκεί καθημερινά Ρώσοι πολίτες.

Η Ναβάλναγια προέτρεψε τον κόσμο να συμμετάσχει στη δράση της 17ης Μαρτίου στην οποία είχε καλέσει τους συμπατριώτες του ο ίδιος ο Ναβάλνι λίγο πριν πεθάνει.

Η ιδέα του ήταν ότι ο κόσμος θα μπορούσε να προβεί σε διαμαρτυρία, χωρίς κανέναν κίνδυνο σύλληψης, με το να προσέλθει μαζικά και ταυτόχρονα την ημέρα των εκλογών σε όλες τις πόλεις σε όλη τη Ρωσία.

“Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ημέρα των εκλογών για να δείξουμε ότι υπάρχουμε και είμαστε πολλοί. Είμαστε αληθινοί, ζωντανοί άνθρωποι και είμαστε εναντίον του Πούτιν. Πρέπει να έρθετε στα εκλογικά κέντρα την ίδια μέρα και την ίδια ώρα – 17 Μαρτίου το μεσημέρι», είπε η Γιούλια Ναβάλναγια.

“Τι να κάνετε μετά; Η επιλογή είναι δική σας. Μπορείτε να ψηφίσετε οποιονδήποτε υποψήφιο εκτός από τον Πούτιν. Μπορείτε να καταστρέψετε το ψηφοδέλτιο, μπορείτε να γράψετε “Ναβάλνι” με μεγάλα γράμματα πάνω του. Και ακόμα κι αν δεν βλέπετε το νόημα να ψηφίζετε καθόλου, μπορείτε απλά να έρθετε και να σταθείτε στο εκλογικό τμήμα και μετά να φύγετε και να πάτε σπίτι».

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Ναβάλναγια υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο του και έκανε αρκετές πολιτικές εμφανίσεις υψηλού προφίλ στη Δύση, μεταξύ των οποίων η συνάντησή της με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ομιλίες της στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Μπένι Γκαντς, ο αυτόνομος: Οργή Νετανιάχου με τον κύριο δελφίνο του * Δεν έδωσε άδεια και διπλωματική στήριξη στον «υπουργό πολέμου» για επαφές σε ΗΠΑ και Λονδίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: