Η σκοτεινή πλευρά της παιδικής τηλεόρασης: Πρώην παιδί – star του Nickelodeon αποκάλυψε τη σεξουαλική του κακοποίηση από τον υπεύθυνο διαλόγων [video]

File Photo US actor and musician Drake Bell greets the participants of a press conference in Mexico City, Mexico, on 13 October 2008. Bell, known for the TV series Drake and Josh, is in Mexico for the first time promoting his record debut titled ‘It’s Only Time’. EPA/MARIO GUZMAN




Φως στα τραύματα που σημάδεψαν παιδιά που από πολύ νωρίς είχαν την «τύχη» να γίνουν σταρ μέσω της παιδικής τηλεόρασης, ρίχνει ένα ντοκιμαντέρ.

Στη σειρά – ντοκιμαντέρ του καναλιού Investigation Discovery «Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV» που κάνει πρεμιέρα σήμερα 17 Μαρτίου, πρώην πρωταγωνιστές περιγράφουν ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας που δημιούργησε ο Dan Schneider, με σεξουαλική κακοποίηση, οικονομική εκμετάλλευση, προσβλητική γλώσσα και πολλά σκοτεινά «επεισόδια».

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, πρώην αστέρας του Nickelodeon, Ντρέικ Μπελ, πρωταγωνιστής της σειράς «Drake & Josh» το 2004, αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά ως παιδί-ηθοποιός από εργαζόμενο του Nickelodeon όταν ήταν 15 ετών.

Ο Μπελ ισχυρίζεται ότι, κατά τη χρυσή εποχή του Nickelodeοn, στις αρχές του 90′ υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον βοηθό διαλόγων Μπράιν Πεκ Σ’ αυτό ο Πεκ, όπως ισχυρίζεται, προσπάθησε να τον αποκόψει από την οικογένειά του, λέγοντάς του ότι ο πατέρας του μπαίνει εμπόδιο στην καριέρα του.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2003, ο Πεκ συνελήφθη με περισσότερες από δώδεκα κατηγορίες που αφορούσαν καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Τον Μάιο του 2004, δήλωσε ότι δεν αμφισβήτησε την κατηγορία της ασέλγειας με 14χρονο ή 15χρονο και της στοματικής συνουσίας με ανήλικο κάτω των 16 ετών. Καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση και διατάχθηκε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης τον Οκτώβριο του 2004.

Το τετραμερές ντοκιμαντέρ θα επικεντρωθεί επίσης σε πρώην παιδικούς σταρ που αντιμετώπισαν κακοποίηση, σεξισμό και ρατσισμό ενώ εργάζονταν στις επιτυχημένες σειρές.

Η απάντηση του Nickelodeon

Σύμφωνα με το CNN, το κανάλι, μετά τις αποκαλύψεις, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Αν και δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ούτε να διαψεύσουμε ισχυρισμούς για συμπεριφορές κατά τη διάρκεια παραγωγών προ δεκαετιών, το Nickelodeon, στο πλαίσιο της πολιτικής του ερευνά κάθε επίσημη καταγγελία στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να παρέχουμε ένα ασφαλές και επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας, μακριά από παρενοχλήσεις και κάθε είδους ακατάλληλης συμπεριφορές. Η μεγαλύτερή μας προτεραιότητα είναι το καλό όχι μόνο των εργαζομένων μας, αλλά όλων των παιδιών και γι’ αυτό έχουμε υιοθετήσει πολυάριθμα μέτρα ασφαλείας όλα αυτά τα χρόνια για να εξασφαλίσουμε  την υψηλότερη ποιότητα και τις προσδοκίες του κοινού μας».

Με πληροφορίες από CNN

«Franklin»: Ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται εντυπωσιακά τον Βενιαμίν Φραγκλίνο σε μίνι σειρά [official trailer]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: