Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι το Νο 3 στην ιεραρχία της οργάνωσης σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα σε τούνελ της Γάζας [video]

FILE PHOTO: Smoke rises over residential buildings following an Israeli airstrike in the town of Khan Younis, southern Gaza Strip, 21 December 2023. EPA, MOHAMMED SABER




H Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο Μαρουάν Ίσα, υπαρχηγός του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης, ο οποίος στοχοποιήθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα την περασμένη εβδομάδα, σκοτώθηκε και βρίσκεται θαμμένος κάτω από τα ερείπια βομβαρδισμένου τούνελ στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής Sunday Kan News, η οποία επικαλείται παλαιστινιακές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το νούμερο τρία στην ανώτατη διοίκηση της Χαμάς σκοτώθηκε στο χτύπημα του Ισραηλινού Στρατού στο Νουσιράτ, στο κέντρο της Γάζας, ενώ κρυβόταν σε μια από τις σήραγγες της Χαμάς .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ισραηλινού μέσου, και ο Ραζί Αμπού Τομέ, Διοικητής Ταξιαρχίας της Χαμάς, σκοτώθηκε στην ίδια επίθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο IDF [ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις] ανακοίνωσε ότι κατόπιν πληροφοριών που είχε συλλέξει για το πού βρίσκεται ο Ίσα, τον είχε βάλει στο στόχαστρο εξαπολύοντας αεροπορικό πλήγμα  στη Λωρίδα της Γάζας . Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι ο Ίσα πράγματι σκοτώθηκε και η Χαμάς παρέμενε σιωπηλή για το θέμα. Ο Ισραηλινός Στρατός επιτέθηκε ακόμη και σε ομάδες διάσωσης της Χαμάς που στάθμευαν κοντά στο σημείο, οι οποίες θα απομάκρυναν τον Ισα εάν είχε επιζήσει από την επίθεση.

 

  • Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian την Κυριακή, μετά την επίθεση, οι επικοινωνίες της Χαμάς σιώπησαν επί 72 ώρες.

Ο εμπειρογνώμονας των πληροφοριών Άβι Μελαμέντ δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι μόνο «ένα ανθρώπινο πλεονέκτημα», ή μάλλον ένας αξιωματούχος της τρομοκρατικής ομάδας, θα μπορούσε να είχε επιβεβαιώσει «πού και πότε κρυβόταν ο Issa, [και] ότι θα παρέμενε εκεί με τον καιρό ώστε το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει» την επιχείρηση και ο IDF να την ξεκινήσει.

Το Ισραήλ «θα έπρεπε να επιβεβαιώσει ότι κανένας Ισραηλινός αιχμάλωτος δεν κρατούνταν κοντά του ως ανθρώπινες ασπίδες», πρόσθεσε.

Μετά την επίθεση, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δηλώσει σε βίντεο, «Είμαστε καθ’ οδόν για την ολοκλήρωση της νίκης», «Έχουμε ήδη σκοτώσει τον αριθμό τέσσερα στη Χαμάς. το, το δύο και το ένα έπονται. Θα φτάσουμε σε όλους ».

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post/IsraelNationalNews

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: