Γι’ αυτό δεν μας αξίζει τίποτα… Κατηγορούν την ελληνική πλευρά, όχι τον Ερντογάν, όχι τον Τατάρ, ότι ευθύνεται για την αποτυχία λύσης του Κυπριακού!!! Και την κατοχή;

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín Cuellar. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Έλεος στο βασίλειο του Κυπριστάν δεν υπάρχει; Έλεος με την έννοια μιας σταλιάς αυτοσυγκράτησης, να δείξουν λίγο έλεος να δούμε τι στο καλό θα γίνει τώρα που ήρθε η νέα απεσταλμένη να ευθυγραμμίσει τα άστρα. Όχι. Δεν μπορούν. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το βιολί της αυτοχειρίας μέχρι να μας πάρουν όλους στο λαιμό τους να ησυχάσουν.

Άκουγα προχτές έναν βουλευτή του ΑΚΕΛ και πριν λίγες μέρες έναν του ΔΗΣΥ (έλεγαν ακριβώς τα ίδια), που όταν ρωτήθηκαν για τις εξελίξεις (τις όποιες!) στο Κυπριακό, πήραν το σοβαρό τους, του παντογνώστη, του βαθιά σκεπτόμενου πολιτικού, και είπαν το αμίμητο: Δυστυχώς, χάσαμε χρόνο με τον διορισμό απεσταλμένου της ΕΕ… Έφαγε τον χρόνο ο Χριστοδουλίδης, δηλαδή, και γι΄ αυτό είναι άλυτο το Κυπριακό.

Χτες, διάβαζα κι ένα άρθρο, επίσης βαθιά σκεπτόμενου αναλυτή του Κυπριακού, που έγραφε ότι ενώ ο Χριστοδουλίδης δηλώνει ότι είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις την περασμένη βδομάδα αρνήθηκε να πάει σε εκδήλωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, διότι τον κάλεσαν ως ηγέτη της ελληνοκυπριακή κοινότητας και όχι ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και γι΄ αυτό δεν μπορεί να πείσει την Ολγκίν για τη διάθεσή του για διαπραγμάτευση και την αποφασιστικότητά για λύση. Επειδή δεν πήγε στην εκδήλωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.!

  • Τι τρομερά επιχειρήματα κατεβάζει η κούτρα τους! Πολιτικών και δημοσιογράφων. Να μας κάψουν και καλά. Νομίζουν ότι είναι τον Χριστοδουλίδη που θα κάψουν, τόσος είναι ο νους τους, και δεν καταλαβαίνουν ότι μας καίνε όλους, όλη την ελληνοκυπριακή κοινότητα και το νόμιμο κράτος, το μόνο εχέγγυο της επιβίωσής μας.

Πώς στο καλό έφαγε χρόνο ο Χριστοδουλίδης με την προσπάθεια για απεσταλμένο της ΕΕ και το λένε ξανά και ξανά κοτζάμ βουλευτές; Αφού ήταν μια προσπάθεια παράλληλη με τον διορισμό απεσταλμένου του Γκουτέρες. Δεν είπε ποτέ ότι δεν θέλει απεσταλμένο από τα Ηνωμένα Έθνη αλλά από την ΕΕ. Αντίθετα, ζητούσε από τον Γκουτέρες να διορίσει απεσταλμένο, ζητούσε και από την ΕΕ απεσταλμένο για να ενισχύσει την προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών.

Τον Μάρτιο, μόλις ανέλαβε την προεδρία συνάντησε τον Γκουτέρες στις Βρυξέλλες, τον διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις και του ζήτησε να προχωρήσει στο διορισμό απεσταλμένου όπως είναι η υπόδειξη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τον Ιούλιο συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα στη Νέα Υόρκη ο Κ. Κόμπος και του είπε τα ίδια. Τον Σεπτέμβριο του έστειλε ο Πρόεδρος επιστολή και του πρότεινε να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τατάρ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης και μετά τη συνάντηση να ανακοινωθεί και ο διορισμός απεσταλμένου για να αποτελέσει «ένα απτό βήμα στο να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την Κύπρο και την περιοχή».

Τέλος πάντων, να μην τα επαναλαμβάνουμε. Ποια είναι η ουσία; Ότι μετά από σχεδόν εφτά χρόνια αδράνειας διορίστηκε η απεσταλμένη του Γκουτέρες, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και ξεκίνησε τις επαφές της. Διορίστηκε ΚΑΙ με τις ενέργειες του Χριστοδουλίδη. Είναι γνωστό ότι μέχρι πρόσφατα η Άγκυρα και οι εγκάθετοί της δεν ήθελαν τον διορισμό κι έψαχνε ο Γκουτέρες μέχρι την Κολομβία για να δεχτούν.

Οι δικοί μας προσπαθούν να της στείλουν το μήνυμα ότι σαμποτάρει την προσπάθειά της ο Χριστοδουλίδης, όχι ο Τατάρ, όχι η Τουρκία. Νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση. Αλλά, συνειδητά ή ασυνείδητα, σαμποτάρουν την πλευρά μας. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται αυτό που λέω, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το πρόβλημα υπάρχουν δύο πλευρές. Ο καθένας παλεύει για τα συμφέροντα της πλευράς του.

Τους το λέει κάθε μέρα ο Τατάρ, ακόμα και χτες πριν και μετά τη συνάντησή του με την Ολγκίν. «Υπάρχουν δύο πλευρές, δύο περιοχές και υπάρχει ένα “κράτος”», έλεγε χτες, και «οι εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας και η παρουσία του τουρκικού στρατού είναι κόκκινη γραμμή για εμάς»… Αλλά, «χάσαμε χρόνο» επειδή ο Χριστοδουλίδης ήθελε και απεσταλμένο της ΕΕ και δεν θέλει λύση επειδή δεν πήγε στις εκδηλώσεις του Στιούαρτ ως κοινοτάρχης της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Έλεος, ξαναλέω, αυτό που κάνετε δεν είναι αντιπολίτευση του Χριστοδουλίδη, είναι συμπολίτευση του Τατάρ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Αρχηγός κόμματος, αλλά και θρονικός επίτροπος: Οι «ορφανοί» κουκουλοφόροι και ο αρχηγός του ακροδεξιού ΕΛΑΜ που καταμετρούσε τα μετρητά της Μονής…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: