Φραστική επίθεση κουκουλοφόρων κατά του Στέφανου Κασσελάκη, προσερχόμενου στο Ολύμπιον: Και επίθεση με κράνος κατά αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. [video]

Στιγμιότυπο από τη φραστική επίθεση κουκουλοφόρων κατά του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη Πηγή grtimes.gr




Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ομοφοβικό περιστατικό του Σαββάτου και αλληλεγγύης στα δύο τρανς που δέχτηκαν επίθεση νεαρών, πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και άλλων συλλογικοτήτων όπως επίσης και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αρχικά διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση όταν ένας νεαρός πέρασε από το σημείο και είπε κάτι που ενόχλησε μερίδα των διαδηλωτών που του κυνήγησαν ενώ ο ίδιος κατέφυγε σε παρακείμενο κατάστημα. Το περιστατικό έληξε χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πάρα το γεγονός ότι εξέφρασε τη θέληση του να παραβρεθεί στην εκδήλωση δεν προσήλθε στον χώρο της συγκέντρωσης.

Κατά την άφιξη του στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που διεξάγεται στο “Ολύμπιον” δέχτηκε λεκτική επίθεση από τέσσερις κουκουλοφόρους.

Ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ μπήκε γρήγορα στον χώρο του κινηματογράφου, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών χτύπησε τον αστυνομικό στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε και τον τραυμάτισε στη μύτη. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από νοσηλευτή του ΕΚΑΒ.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 13 προσαγωγές.

Με πληροφορίες από Grtimes.gr

Σε συλλαλητήριο κατά της ομοφοβίας στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης ο Στέφανος Κασσελάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: