Ευρω-αμερικανικός πόλεμος στη μουσική: Ιλιγγιώδες πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ επέβαλε η Ε.Ε. στην Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στη διαδικτυακή μουσική αγορά

FILE PHOTO An Apple retail store in Berkeley, California, USA, EPA, JOHN G. MABANGLO




Πρόστιμο «πάνω από 1,8 δισ. ευρώ» για «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης» στη διαδικτυακή μουσική αγορά. Αυτή τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε μια άνευ προηγουμένου κύρωση κατά της αμερικανικής Apple για παραβιάσεις του ανταγωνισμού.

Αυτό το ποσό κρίνεται «ανάλογο με τα παγκόσμια έσοδα της Apple και απαραίτητο για να είναι αποτρεπτικό», είπε Ευρωπαίο στέλεχος. Κατηγορεί τον γίγαντα της Καλιφόρνια ότι «επέβαλε περιορισμούς» και τιμωρεί εναλλακτικές υπηρεσίες ροής μουσικής προς όφελος της δικής του εφαρμογής Apple Music.

Η Apple έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση. Αυτή η κύρωση «λήφθηκε παρά την αδυναμία της Επιτροπής να ανακαλύψει την παραμικρή αξιόπιστη απόδειξη βλάβης που προκλήθηκε στους καταναλωτές» και «αγνοεί την πραγματικότητα μιας ακμάζουσας, ανταγωνιστικής και ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς», αντέδρασε ο αμερικανικός κολοσσός σε δελτίο τύπου.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Χρηματιστηριακό ρεκόρ στην Ιαπωνία: Ο δείκτης Nikkei έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τις 40.000 μονάδες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: