Άγρια επίθεση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ εναντίον του Ερντογάν: Σφαγιάζεις συνεχώς τους Κούρδους, είσαι συνεργάτης της Χαμάς, θα έπρεπε να σιωπάς και να ντρέπεσαι…

FILE PHOTO: epa11157901 Israeli Foreign Minister Israel Katz speaks during a press statement at a side event of the 60th Munich Security Conference (MSC), in Munich, Germany. EPA, RONALD WITTEK




Άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε μέσω κοινωνικών δικτύων, ο Υπουργός Εξωτερικών του Εβραϊκού Κράτους, Ίσραελ Κατς.

Ο Ισραηλινός υπουργός κατηγορεί τον Ερντογάν ότι ευθύνεται για τις σφαγές και δολοφονίες που διάπραξε η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εναντίον πολιτών του Ισραήλ. Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται δημόσια και επίσημα από επίσημο αξιωματούχο του Ισραήλ, αυτή η καταγγελία.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφος της ηγέτες της Χαμάς, στους οποίους μάλιστα έχει παραχωρήσει τουρκικά διαβατήρια.

Ο κ. Ίσραελ έγραψε τα εξής στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter):

«Ο Ερντογάν, ο οποίος σφαγιάζει συνεχώς Κούρδους στην Τουρκία και την περιοχή, κατηγορεί το Ισραήλ ότι σκόπιμα διέπραξε γενοκτονία στη Γάζα. Κύριε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είμαστε σαν εσένα. Πολεμούμε εναντίον των συνεργών σας, της Χαμάς, τους οποίους φιλοξενήσατε στην Τουρκία και τους δώσατε τη δυνατότητα να διαπράξουν σφαγές και δολοφονίες. Θα έπρεπε να σιωπάς και να ντρέπεσαι!».

  • Στην Άγκυρα την Τρίτη ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, θα επισκεφθεί την ‘Αγκυρα την Τρίτη, ανακοίνωσε από το βήμα του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μαλίκι.

Στην τουρκική πρωτεύουσα ο Μαχμούτ Αμπάς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Τουρκία δείχνει αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό καθώς υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Τουρκία για τη συνεχή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εκτίμησε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν τελικά το παλαιστινιακό κράτος. “Με αυτόν τον τρόπο, ίσως ο Μπ. Νετανιάχου επανεξετάσει τη θέση του, αναθεωρήσει και επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τότε θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τη λύση των δύο κρατών” δήλωσε.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Όσον αφορά στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «στη Γάζα δεν σφαγιάστηκαν μόνο βάναυσα, παιδιά, γυναίκες και άμαχοι αλλά καταστράφηκε και η πίστη δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο διεθνές σύστημα, στη Δικαιοσύνη και στο Δίκαιο».

«Όλοι μαζί διαπιστώσαμε πόσο ανίκανες και δυσλειτουργικές είναι όλες αυτές οι δομές που μας φέρνουν ως παράδειγμα εδώ και χρόνια λέγοντάς μας ότι πρέπει να τις εμπιστευόμαστε και να τις σεβόμαστε», συμπλήρωσε.

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν είναι σύγκρουση, είναι μια απόπειρα γενοκτονίας – γιατί ακόμη και οι πόλεμοι έχουν τους δικούς τους κανόνες», ανέφερε για να προσθέσει:

«Η Τουρκική Δημοκρατία παρακολουθεί τη βαρβαρότητα του Ισραήλ με βαθιά ανησυχία. Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να αγνοεί κανένα περιστατικό. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες μιας τέτοιας αποστολής σήμερα, όταν οι φωνές όσων λένε την αλήθεια φιμώνονται. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε να λέμε αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι αλήθεια, ακόμη και αν ενοχλεί κάποιους».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Τουρκία αποτελεί πλέον μία από τις τρεις χώρες με το μεγαλύτερο διπλωματικό δίκτυο στον κόσμο. «Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα μας σε θέση να αναλαμβάνει βασικό ρόλο στην επίλυση κρίσεων και συγκρούσεων, την καταστήσαμε μια χώρα που η στάση και η συμπεριφορά της παρακολουθούνται στενά σε κάθε τομέα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «σήμερα η Τουρκία μπορεί πλέον να δημιουργεί σχέσεις αμοιβαίου οφέλους (καζάν-καζάν) τόσο με τη Δύση όσο και με την Ανατολή, να υιοθετήσει μια δίκαιη στάση στην κρίση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, να βρίσκεται σε Τελωνειακή Ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αναπτύσσει εμπορικές σχέσεις με όλο τον κόσμο, να τείνει το χέρι στους καταπιεσμένους και στους άπορους χωρίς καμία διάκριση, και, όταν απειλείται η επιβίωσή της, να αναδεικνύεται ως μια δραστήρια, ανθεκτική, πλήρης αρχών, ευσυνείδητη και αποτελεσματική δύναμη, η οποία μπορεί να λάβει γρήγορα κάθε είδους μέτρα».

Το Ισραήλ δέχεται τη νέα συμφωνία για εκεχειρία: Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι απομένει το “ναι” της Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: