Ξύπνησε και ο Αβέρωφ, έγινε θαύμα! Ο άνθρωπος που ψήφισε το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν ανακάλυψε τον …”κυνικό οπορτουνισμό” της κατοχικής Τουρκίας

Ο βουλευτής Αβέρωφ Νεοφύτου στην Κοινοβουλευτικη Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο, με τον Τούρκο αντιπρόσωπο Samil Ayrim. Φωτογραφία Twitter via Averof Neofytou, @AverofCY




«Αντιμέτωπος με τον κυνικό οπορτουνισμό της Τουρκίας βρέθηκα στην Κοινοβουλευτικη Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σϊγουρα έγινε κάποιο θαύμα. Για να ξυπνήσει ο κ. Νεοφύτου και να καταλάβει επιτέλους ότι οι Τούρκοι Αττίλες θέλουν όλη την Κύπρο, όχι μόνο τον κατεχόμενο “βορρά”. Αν οι πολίτες της Κύπρου άκουγαν τον Αβέρωφ και τους συνοδοιπόρους του και δεν καταψήφιζαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, οι κατακτητές θα είχαν φτάσει μέχρι το χωριό του, την Πάφο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι ένας εκ των πολιτικών που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση του Κυπριακού. Ήταν υποστηρικτής συνεχών υποχωρήσεων και ένας από αυτούς που συνεχίζει να ζητά να δοθούν …δώρα στην κατοχική Τουρκία.

Την ανάρτησή του, συνοδεύει και το βίντεο της παρέμβασής του.

Όπως αναφέρει, «ο Τούρκος αντιπρόσωπος Samil Ayrim εμφανίστηκε ως υπερασπιστής των Παλαιστινιων καταγγέλλοντας την εισβολή του Ισραήλ στη Γαζα και την κατοχή της Παλαιστινης. Του απάντησα ότι, μάλλον, ξέχασε ότι η χώρα του εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και έχει υπό την κατοχή της το 40% του εδάφους μιας ευρωπαϊκής χώρας. Αυτά από του βήματος».

«Μετά τη συνεδρίαση σε έντονο διάλογο, μαζί του, του είπα ότι ελπίζω η Τουρκία να μην τορπιλίσει τη νέα πρωτοβουλία του ΟΗΕ», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Το σχόλιο Ναμί και η απάντηση Αβέρωφ

Ο πρώην διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής πλευράς σχολίασε στον κύριο Νεοφύτου με αναφορές στο σχέδιο Ανάν και το Κρνας Μοντάνα.

«Το να εξισώνεις αυτό που κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους τώρα με αυτό που συνέβη στην Κύπρο το 74, μετά από 10 χρόνια επιθέσεων στους ανθρώπους μας, στα χωριά μας, στα δικαιώματά μας, για να μην αναφέρουμε το πραξικόπημα για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, είναι απλά λάθος αγαπητέ Αβέρωφ. Θυμηθείτε ποιος έκανε τι το 2004 και το Κρανς Μοντάνα» έγραψε ο άθλιος Ναμί.

Λίγο αργότερα ήρθε η …απολογητική απάντηση από τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος υπέδειξε μεταξύ άλλων ότι η παρούσα, ενδεχομένως να είναι η τελευταία ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού.

«Αγαπητέ Οζντίλ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004, στο οποίο προσωπικά ψήφισα “ναι”, και το ατυχές τελικό αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα, (η θέση μου ήταν ότι θα έπρεπε να είχαμε υπογράψει το πλαίσιο Γκουτέρες ως στρατηγική συμφωνία), αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και έκτοτε κατέχει το 40% του εδάφους μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Τώρα, όλα θα κριθούν ενδεχομένως από τη νέα προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Ας δούμε πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί σε μια ενωμένη χώρα, στο συμφωνημένο πλαίσιο μιας ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, χωρίς τις παρεμβάσεις των “μητέρων πατρίδων”. Όλοι πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτή θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού. Και οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση» έγραψε ο κ. Νεοφύτου στο δικό του σχόλιο.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τον Αλεξέι Ναβάλνι: Η ιστορία θα τον θυμάται ως έναν αληθινό υπερασπιστή της ελευθερίας…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: