«Βοήθεια με σκοτώνουν»: Αποκαλυπτική μαρτυρία για τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση της ERT




Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες ενός φίλου και ενός συνεργάτη του δολοφονηθέντος Xρήστου Γιαλιά για τις συνθήκες της επίθεσης στη Μάνδρα.

«Βοήθεια με σκοτώνουν» ψέλλισε ο 59χρονος επιχειρηματίας στον φίλο του με τον οποίο συνομιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός

Ο μάρτυρας κατέθεσε στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι άκουσε τους πυροβολισμούς και τον Χρήστο Γιαλιά να τους ζητάει βοήθεια.

Ο άνδρας αυτός ήταν και ο πρώτος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ανέφερε ότι ο 59χρονος έμπορος κρεάτων, δέχθηκε την ένοπλη επίθεση.

Η μαρτυρία για τη στιγμή που το αυτοκίνητο του θύματος τυλίχθηκε στις φλόγες – «Είδα τη μηχανή με τους εκτελεστές».




Σημαντική ήταν και η κατάθεση ενός συνεργάτη του 59χρονου επιχειρηματία, ο οποίος τον ακολούθησε με το αυτοκίνητό του το μοιραίο απόγευμα. «Με τον Χρήστο ξεκινήσαμε σχεδόν μαζί από την επιχείρηση, θα πηγαίναμε σπίτι του να πιούμε καφέ. Τον ακολουθούσα με το αυτοκίνητό μου σε μια απόσταση 500 μέτρων, όταν βγήκε από την οδό Αγίας Αικατερίνης και έστριψε αριστερά στο δρόμο για το σπίτι του, έχασα την οπτική επαφή γιατί είχε δέντρα και θάμνους. Άκουσα κάποιους κρότους. Όταν έφτασα στη διασταύρωση είδα το αυτοκίνητο του Χρήστου να καίγεται από δίπλα του είδα μια μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο άτομα να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα».

Παρόλο που πέρασαν δίπλα από το αυτοκίνητο του, δυστυχώς ο μάρτυρας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου των δραστών, καθώς φορούσαν κράνη, αλλά ήταν σκοτάδι και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει και τα χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας.

Από το σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών ερευνούν πιθανές οικονομικές διαφορές που είχε ο έμπορος κρεάτων και τις επαφές του με τους αλλοδαπούς συνεργάτες του.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ιστορίες τρέλας στη Δικαιοσύνη: Τhug life από εφέτη στην Ηπειρο, κοπάνες και καθυστερήσεις στα όρια της αρνησιδικίας από άλλους δύο δικαστές

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: