Την Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες: «Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου», είπε ο Μαρινάκης

O πρωθυπουργός ακούει τον εκπρόσωπο των αγροτών στο μπλόκο στη Βόνιτσα. Screenshot via Glomex@SKAI TV




Την πρόθεση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους αγρότες την ερχόμενη Δευτέρα, γνωστοποίησε σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Με αφορμή ερώτηση για το ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης για την επιστολή αγροτών προς τον πρωθυπουργό με τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων, ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

  • «Ελήφθη, πράγματι, η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων, ο πρωθυπουργός, προφανώς όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να ενημερωθούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους εκπροσωπούν αυτοί που θα συναντήσει. Ποιοί θα είναι οι εκπρόσωποι και αυτοί οι εκπρόσωποι ποιους θα εκπροσωπούν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι «έχουμε επαναλάβει, το είπε και ο πρωθυπουργός χθες από το Χαϊδάρι, ότι προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο διάλογος με τους αγρότες είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει έναν διάλογο με τους αγρότες σε καλό κλίμα.

  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν».

«Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου. Νομίζω ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση να ακούσουμε τους αγρότες. Έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα, ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Όμως υπάρχουν πολύ σοβαρά άλλα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί κατά καιρούς, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, που κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΚΑΔ», είπε ο Πάυλος Μαρινάκης.

Από την πλευρά τους οι αγρότες λένε πως στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρχουν εκπρόσωποι από κάθε περιοχή της Ελλάδος και ότι προσδοκούν μέσα από τη συζήτηση να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Πρόσκληση Μητσοτάκη στους αγρότες να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους τη Δευτέρα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: