Στην Εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών ο Κώστας Καραμανλής: Καταθέτει ο πρώην υπουργός Μεταφορών, τα κρίσιμα ερωτήματα

FILE PHOTO: O πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη. Photo screenshot via ert




Στην Εξεταστική Επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, καταθέτει στις 10:00 το πρωί ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο πρώην υπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα όπως η υλοποίηση της σύμβασης «717» για το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης και οι μετατάξεις.

Ο πρώην υπουργός είχε τονίσει ότι για την περίοδο της Κυβέρνησης της ΝΔ, από το 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, υπήρξαν τρεις παρατάσεις και η Σύμβαση «717» ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε παραιτηθεί από τη θέση του μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η ώρα του εισαγγελέα για την τραγωδία στο Μάτι: Μετά από 15 μήνες δίκης καλείται να εισηγηθεί ενοχή ή απαλλαγή για τους 21 κατηγορούμενους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: