Στη Μόσχα ο ακροδεξιός Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον: Θα είναι ο προπαγανδιστής του Τραμπ ο πρώτος Δυτικός που θα πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν; [photos, video]

FILE PHOTO: Ο Τάκερ Κάρσον σε διάσκεψη ομοϊδεατών του στην Ουγγαρία, τον Μάιο του 2023. EPA/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT




Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να πει κατά πόσον ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον, τον ακροδεξιό Αμερικανό δημοσιογράφο – άνθρωπο του Τραμπ –  μετά τον εντοπισμό του πρώην παρουσιαστή του Fox News στη Μόσχα, στο Θέατρο Μπολσόι.

«Δύσκολο να περιμένετε ότι μπορούμε να σας δώσουμε πληροφορίες για την κίνηση ξένων δημοσιογράφων», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με εικασίες ότι ο Κάρλσον βρίσκεται στη Ρωσία για να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο.

«Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι έρχονται στη Ρωσία καθημερινά, πολλοί συνεχίζουν να εργάζονται εδώ και το καλωσορίζουμε», είπε ο Πεσκόφ. «Δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε όσον αφορά τις συνεντεύξεις του προέδρου σε ξένα μέσα ενημέρωσης».

Το κανάλι Mash Telegram δημοσίευσε το Σάββατο μια φωτογραφία του Κάρλσον στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας να παρακολουθεί το μπαλέτο «Σπάρτακος», προκαλώντας όργιο φημών για μια ενδεχόμενη συνέντευξη με τον Πούτιν.

Ο 54χρονος Κάρλσον, ο οποίος φέρεται να έφτασε στη Μόσχα την περασμένη Πέμπτη, έχει φωτογραφηθεί από τότε και σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης.

  • Όταν ρωτήθηκε την Κυριακή από έναν δημοσιογράφο από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Izvestia σχετικά με την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Κάρλσον είπε ότι «ήθελε να μιλήσει με ανθρώπους, να κοιτάξει γύρω του και να δει πώς πάει… και πάει πολύ καλά».

Ο Κάρλσον υπήρξε ο πιο δημοφιλής παρουσιαστής στο Fox News πριν απολυθεί ξαφνικά τον περασμένο Απρίλιο . Από τότε που έφυγε, χρησιμοποίησε το X, [πρώην Twitter], για να προβάλει το ακροδεξιό του talkshow, το «Tucker on X».

Έγινε δημοφιλής προσωπικότητα στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ όταν ήταν τακτική η ενασχόλησή του και ο χλευασμός του έναντι των κατηγοριών που διατυπώνονταν ότι το Κρεμλίνο είχε παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Κάρλσον έχει έκτοτε υιοθετήσει πολλά από τα επιχειρήματα του Κρεμλίνου για την εισβολή και τον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον της Ουκρανίας, επικρίνοντας σφόδρα την Ουάσιγκτον για την υποστήριξη που παρέχει στο Κίεβο, ενώ παράλληλα επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του ότι η Δύση είναι αυτή που ευθύνεται για την ρωσική εισβολή.

Στις εκπομπές του στο Fox News και στο X, ο Κάρλσον περιγράφει τον Ουκρανό πρόεδρο,Βολοντίμιρ Ζελένσκι  ως «δικτάτορα» και τον έχει αποκαλέσει “ιδρωμένο”, “κάτι σαν αρουραίο”.

Η ρητορική του υπέρ του Πούτιν και κατά της Ουκρανίας  όπως είναι φυσικό αποσπούν εγκώμια στη Μόσχα, όπου τα κλιπ του πρωταγωνιστούν κατά καιρούς στην κρατική ρωσική τηλεόραση, με τους ντόπιους προπαγανδιστές του Κρεμλίνου να τα χρησιμοποιούν ως απόδειξη ότι άτομα με επιρροή στις ΗΠΑ είναι υποστηρικτικά προς την εισβολή του Πούτιν.

  • Ο Κάρλσον ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι προσπάθησε στο παρελθόν να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο αλλά τον «εμπόδισε » η  κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Δεν επιτρέπεται ν’ ακούσουμε τη φωνή του Πούτιν. Γιατί;» είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο ελβετικό περιοδικό  Die Weltwoche.

Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν έδινε περιστασιακά συνεντεύξεις, αλλά σε μεγάλο βαθμό σταμάτησε να μιλά στον ξένο Τύπο μετά την εισβολή, όταν πια μετατράπηκε σε παρία από τη Δύση.

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Υπάρχει ακόμη ελπίδα για τον κόσμο: Ο Μπάιντεν το παλεύει – Πλασματική εικόνα το προβάδισμα Τραμπ, κάποιοι θα χάσουν τα λεφτά τους, λέει ο Economist

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: