Στα προημιτελικά του Ακαπούλκο ο Τσιτσιπάς, 2-0 σετ τον Κομπόλι: Τώρα αντιμέτωπος με τον κάτοχο του τίτλου, Αλεξ ντε Μινόρ [video]

Stefanos Tsitsipas of Greece in action against Flavio Coboll of Italy during the Mexican Tennis Open, in Acapulco, Mexico, 28 February 2024. EPA, David Guzman




Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει και τον Φλάβιο Κομπόλι στο Ακαπούλκο. Χωρίς να παίξει σπουδαίο τένις, ήταν πιο αποτελεσματικός και πιο ψύχραιμος από τον Ιταλό, κερδίζοντας με 2-0 σετ (6-3, 7-6 σε 2 ώρες αγώνα) και πέρασε στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά ο Ελληνας πρωταθλητής αύριο θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου, Αλεξ ντε Μινόρ (κέρδισε εύκολα 2-0 τον Αυστριακό Οφνερ).

Αν ο Τσιτσιπάς ξεπεράσει το εμπόδιο του Αυστραλού (μετράει 10-0 νίκες απέναντί του), τότε την Δευτέρα θα είναι δεδομένα στο Top10 αφού μόνο με υπεράσπιση του τίτλου από τον Ντε Μινόρ, θα μείνει στο Νο11.

Μετά τα πρώτα τρία games, ο Στέφανος ήταν ο πρώτος που βρήκε ευκαιρίες για break point. Είχε δύο στο 15-40 τα οποία ο Ιταλός έσβησε, αλλά στο βάθος του game βρήκε τρίτη ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη

Αφού πρώτα κράτησε το σερβίς του και έκανε το 4-1, ο Κομπόλι μείωσε σε 4-2 και αμέσως μετά βρήκε break point. Εχασε την ευκαιρία του με ένα φόρχαντ εκτός πλάγιας γραμμής και ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-2 στη συνέχεια.

O Κομπόλι μείωσε στο σερβίς του σε 5-3, αλλά ο Τσιτσιπάς έκλεισε εύκολα το σετ στο 6-3 με love game.

Με την έναρξη του δεύτερου, ένα αβίαστο του Κομπόλι έδωσε break point στον Ελληνα τενίστα, ο οποίος δεν το εκμεταλλεύτηκε, αλλά βρήκε και δεύτερη ευκαιρία έπειτα από έναν πάρα πολύ δύσκολο πόντο. Οι κακές επιστροφές όμως του Στέφανου στο σερβίς του Ιταλού, έφεραν το 1-0 για τον Κομπόλι.

Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους στα επόμενα δύο games, με τον Κομπόλι να καλεί φυσιοθεραπευτή λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα. Συνέχισε το ματς κανονικά, με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται εκ νέου το σερβίς τους (3-2 ο Ιταλός).

Οι κακές επιστροφές του Στέφανου, αντί να φέρουν δύο break point (ήταν 15-30 μπροστά), έφεραν το 4-3 για τον Κομπόλι, με τον Τσιτσιπά να καλείται να σερβίρει σε ένα κρίσιμο game.

Στο 4-4, ο Στέφανος βρήκε break point και στην δεύτερη ευκαιρία του, είδε τον αντίπαλό του να κάνει ένα φτηνό λάθος και να του δίνει την ευκαιρία να σερβίρει για να κλείσει το ματς, κάτι που ο Τσιτσιπάς δεν έκανε, αφού σε ένα πολύ κακό game έδωσε ευκαιρίες για break στον αντίπαλό του, που ισοφάρισε σε 5-5. Στο σερβίς του ο Κομπόλι, ανάγκασε τον Στέφανο να σερβίρει για να μείνει στο σετ, κάτι που έκανε.

Στο tie break ο Κομπόλι βρήκε σημαντικό μίνι break πάνω στην αλλαγή, όπου έκανε το 4-2, για να ακολουθήσει νέο λάθος του Στέφανου για το 5-2. Ο Τσιτσιπάς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη όμως. Εκανε δύο μίνι μπρέικ (το δεύτερο με παιδικό λάθος του Ιταλού σε σμας), για να φτάσει στο σερβίς του σε match point (6-5).

Ο Κομπόλι το έσβησε, όμως έκανε διπλό λάθος και ο Στέφανος στο σερβίς του τελείωσε με 8-6 το tie break και το ματς.

Πηγή: gazzetta.gr

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός: 2-0 τον Άρη στη Λεωφόρο με εκρηκτικό ξεκίνημα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: