ΣΥΡΙΖΑ εν καμίνω: Υστατες προσπάθειες «κυανόκρανων» για ματαίωση των νέων εκλογών, ενώ τα δύο στρατόπεδα παίρνουν θέση μάχης

FILE PHOTO: Ο Στ. Κασσελάκης μιλάει κατά την έναρξη εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Το απόγευμα του Σαββάτου με την προγραμματισμένη ομιλία της στο συνέδριο η Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της σε σχέση με τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι καταβάλλονται ύστατες προσπάθειες να ματαιωθεί το σχέδιο μίας νέας εσωκομματικής αναμέτρησης κρίνοντας ότι θα είναι σε κάθε περίπτωση επιζήμια για το κόμμα, οδηγώντας πιθανότατα σε νέα διάσπαση.

Στο συνεδριακό χώρο του Ταε Κβον Ντο σήμερα αναμένεται να μιλήσουν αλλά και να παρευρεθούν όλα τα στελέχη που τη στηρίζουν: Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Σπίρτζης.

Στο στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και χθες στο συνέδριο – σε μια μάλλον μοναχική φωτογραφία όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός- πράγμα που αναμένεται να το πράξει και σήμερα.

Πιστοί στο πλευρό του παραμένουν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη, Ευάγγελος Αποστολάκης, Νίνα Κασιμάτη, Ραλλία Χρηστίδου, Βασίλης Κόκκαλης, Πέτρος Παππάς, και άλλα στελέχη και βουλευτές.

Το στρατόπεδο της παλαιάς προεδρικής φρουράς, έχει ορθώς επιλέξει να μην κατέβει πολυδιασπασμένο στη «μάχη» κατά του Κασσελάκη

Και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η -υπορρήτως- αποσυρθείσα υποψηφιότητα του Διονύση Τεμπονέρα ή οι όποιες σκέψεις για αυτή.

Σήμερα πάντως σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η ΑΥΓΗ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για πιθανή υποψηφιότητα Καραμέρου.

Όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα και στο πως θα κινηθούν ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης που θεωρούνται ως οι «στρατηγοί» της νίκης του Στέφανου Κασσελάκη τον Σεπτέμβριο.




Ο Παύλος Πολάκης μετά την απουσία του από τη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων -ερχόμενος σε ανοιχτή αντίθεση με την ΄κομματική πειθαρχία- προχώρησε και σε μία δήλωση (στο documento) που ερμηνεύτηκε ως «καρφί» τόσο στον κ.Τεμπονέρα όσο και στον κ.Κασσελάκη. «Προτρέπω σε κάποιους επίδοξους αρχηγούς να μην βλέπουν τον απογευματινό ίσκιο τους και να τον περνούν για το μπόι τους, και σε κάποιους άλλους να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι που πρόωρα καβάλησαν…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς, δεν παρευρέθη μεν την Πέμπτη το βράδυ στο περίφημο «μυστικό δείπνο» των «οκτώ» αλλά και ούτε από το βήμα του συνεδρίου τάχθηκε υπέρ ή κατά της μιας πλευράς.

«Επαναβεβαιώνουμε την ταυτότητά μας, επαναβεβαιώνουμε την ευρύτητα του χαρακτήρα μας και ξεκινάμε από την επόμενη του συνεδρίου μας ελπίζω με σύμπνοια με αλληλοκατανόηση για την αναστροφή ενός δυσμενούς πολιτικού κλίματος», ήταν η μάλλον συμβιβαστική έως αδιάφορη αποστροφή της ομιλία του.

Σε κάθε περίπτωση, ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, κυρίως από την προεδρική πλευρά, εμφανίζεται η 10η Μαρτίου. Είναι η ημερομηνία που θα στηθούν οι (αρχικά αναβληθείσες) κάλπες για τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών, αλλά και για τις νομαρχιακές επιτροπές.

Ο τρόπος ψηφοφορίας επίσης αναμένεται να μπει στο τραπέζι. Ερωτηματικό αποτελεί αν πραγματοποιηθεί και πάλι όπως τον Σεπτέμβριο με καινούργια μέλη να έχουν δικαίωμα εγγραφής μέχρι την τελευταία στιγμή με την καταβολή δυο ευρώ.

Και βέβαια ο τρόπος εκλογής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα αφού υποψήφιοι και δυνάμεις μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος του Σεπτεμβρίου έχουν τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Ετσι δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να προσέλθει και νέο (εκλογικό) «αίμα» στη διαδικασία εκλογής.

Παλαιά φρουρά Τσίπρα vs Κασσελάκη: Το μυστικό δείπνο των «οκτώ» που επέλεξε την Ολγα Γεροβασίλη ως αντίπαλο του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: