Παλαιά φρουρά Τσίπρα vs Κασσελάκη: Το μυστικό δείπνο των «οκτώ» που επέλεξε την Ολγα Γεροβασίλη ως αντίπαλο του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρακολουθεί ομιλίες συνέδρων, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ενας «μυστικός δείπνος», αργά το βράδυ της Πέμπτης, στον οποίο συμμετείχαν οκτώ στελέχη της αποκαλουμένης (παλαιάς) «προεδρικής φρουράς» φαίνεται να ήταν το event που πυροδότησε τις εξελίξεις και την βέβαιη υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στη μάζωξη, που έλαβε χώρα με την βροντώδη παρέμβαση Τσίπρα να έχει αλλάξει την ατζέντα του συνεδρίου και την σκληρή απάντηση Κασσελάκη να οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, συμμετείχαν κατά πληροφορίες που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ένα: Ποιός ή ποιά θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι δεν ήταν λίγα, προεκρίθη όμως εν τέλει αυτό της κυρίας Γεροβασίλη.

Ακολούθησε κλήση προς την Όλγα Γεροβασίλη, που από ό,τι έδειξε η επόμενη ημέρα ήταν θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το πρωί της Παρασκευής, η κυρία Γεροβασίλη προχώρησε σε διαδοχικά ραντεβού με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, είδε τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος λίγο αργότερα, από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε την αίσθηση πως ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία. Αν χρειαστεί… «να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε….», δήλωσε.

Η πιθανολογούμενη ως βεβαία υποψηφιότητά της, αποκτά πρόσθετο νόημα δεδομένου ότι η κυρία Γεροβασίλη φέρεται να είχε την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα, όταν την περασμένη Κυριακή αντέδρασε έντονα μετά τη δημοσιοποίηση του ερωτηματολογίου που προωθούσε ο Στέφανος Κασσελάκης…

Ποιοι μένουν με τον Κασσελάκη

Από την άλλη πλευρά, τον κ. Κασσελάκη φέρεται ότι συνεχίζουν να στηρίζουν στελέχη όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη και η Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η πιο «ηχηρή» αποχώρηση από το στρατόπεδο Κασσελάκη αφορά στον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να στηρίξει Γεροβασίλη.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελική στάση του κ. Παππά ο οποίος ναι μεν μετείχε στη νυκτερινή σύσκεψη, αλλά δεν έχει δηλώσει ακόμη δημοσίως την τελική του στάση. Κάποιοι υποστηριζουν ότι δεν θα είναι έκπληξη αν τελικά συνταχθεί και πάλι με τον κ. Κασσελάκη.

Τέλος, ο κ. Παύλος Πολάκης ενδέχεται να παραμείνει ουδέτερος, αν ερμηνεύεται σωστά η δήλωσή του στο Documento: «Προτρέπω κάποιους επίδοξους αρχηγούς να μην βλέπουν τον απογευματινό ίσκιο τους και να τον περνούν για το μπόι τους, και σε κάποιους άλλους να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι που πρόωρα καβάλησαν…».

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις των στελεχών συνεχίστηκαν σήμερα με τον Κώστα Ζαχαριάδη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, να χαρακτηρίζει (μιλώντας στην ΕΡΤ) αλαζονική και αυταρχική τη φρασεολογία του προέδρου με το «βρείτε μου αντίπαλο», ο οποίος «πηγαίνει σε λάθος μονοπάτι». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Διονύση Τεμπονάρα είπε πως «Δεν πρόκειται να κάνω δήλωση πριν από την επίσημη ανακοίνωση, αλλά για να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος θα ζητήσω από όλους τους υποψήφιους να μάς εκθέσουν αναλυτικά θέσεις και στρατηγική» είπε και τόνισε την ανάγκη για «πολιτικοποιημένο διάλογο για να μπορέσουνε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ πολιτικά πρωταγωνιστή που με δύναμη και πρωτοβουλίες να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα Αυτό το έχουμε χάσει».




Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, καταφέρθηκε εναντίον όλων, από τον πρόεδρο μέχρι το μέλος, που έχουν προσωπική ατζέντα. «Ο Τσίπρας είπε ανοίγω τον δρόμο στο νέο και είδαμε το νέο. Το νέο είναι πάρα πολύ χθεσινό και πάρα πολύ παλιομοδίτικο, μπανάλ» είπε ο κ. Αρβανίτης διευκρινίζοντας πως το «μπανάλ» δεν αφορά στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά σε όλα τα πρόσωπα» σημειώνοντας πως «δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι οι συνεργάτες που τον περιβάλουν».




Την ενόχλησή του για όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του το απόγευμα της Πέμπτης για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη μετέφερε το πρώι της Παρασκευής ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας αφενός ότι το κείμενο του πρώην προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής» και αφετέρου ότι ήταν με ηγέτη τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση που το κόμμα του έφτασε στο 17,8%.




«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αν και μακροσκελέστατη με επίθεση στον Κασσελάκη και αυτούς που έφυγαν από τον Συνασπισμό που τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια, με προεξόφληση της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με ένα δύσκολο μνημόνιο που απείχε παρασάγγας από το προεκλογικό του πρόγραμμα, πήγε από το 35% στο 32% αλλά ως αντιπολίτευση με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα πήγαμε από το 32% στο 17,8%» είπε αρχικά στο ΟΡΕΝ ο κ. Παπαδημούλης.

Σφοδρή επίθεση Κασσελάκη στον ιδιοκτήτη του News247 μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για εταιρεία του στο εξωτερικό: «Ο Μάρης δεν θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: