Συνεχίζουν, επιμένουν και επαυξάνουν οι Ρώσοι: Με αμερικανικούς Patriot, λένε, κατέρριψαν οι Ουκρανοί το αεροπλάνο με τους αιχμαλώτους πολέμου

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσιοποίησε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας και το οποίο όπως υποστηρίζει δείχνει την επιβίβαση ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου σε ρωσικό αεροσκάφος το οποίο στη συνέχεια συνετρίβη. Screenshot via X@MeridionaliAura/




Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν σήμερα ότι έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε την περασμένη εβδομάδα ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 με αμερικανικής κατασκευής πυραύλους Patriot εδάφους-αέρος.

Η Ρωσία έχει πει κατ΄επανάληψη πως η Ουκρανία κατέρριψε το αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 στις 24 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 74 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, περιλαμβανομένων 65 Ουκρανών στρατιωτών αιχμαλώτων πολέμου οι οποίοι σύμφωνα με τη Μόσχα βρίσκονταν καθ΄οδόν για να ανταλλαγούν με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Το Κίεβο, που πολεμά τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε πως κατέρριψε το αεροσκάφος, όμως αμφισβητεί κάποιες λεπτομέρειες στην εκτίμηση της Μόσχας και ζήτησε να διεξαχθεί διεθνής έρευνα.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας δήλωσε πως Ουκρανοί στρατιώτες στην περιοχή Λίπτσι στην περιφέρεια Χάρκοβο εκτόξευσαν δύο πυραύλους εναντίον του αεροσκάφους.

«Τα ακόλουθα διακριτικά σήματα βρέθηκαν στα κατασχεθέντα θραύσματα ‘ASSY 11455748’, ‘SN740179’, ‘ASSY 11461343’, ‘SN740206’, ‘ASSY 11461865’, ‘SN740207’, ‘Raytheon’, ‘CONFIDENTIAL classified by PATRIOT SECURITY CLASSIFICATION GUIDE DATED: 9/22/83 ADDENDUM DATED 11/28/83 8/8/84 CONTRACT NO/DAAH01-86C-A018’,» ανέφερε σε ανακοίνωση η επιτροπή.

  • Η επιτροπή δημοσιοποίησε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει ερευνητές να εξετάζουν θραύσματα πυραύλου στο έδαφος σε μια απροσδιόριστη τοποθεσία.

«Τα θραύσματα που κατασχέθηκαν από το σημείο, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του σχεδίου τους, τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και τα διαθέσιμα διακριτικά σήματα, είναι δομικά στοιχεία του αντιαεροπορικού κατευθυνόμενου πυραύλου MIM-104A του συμπλέγματος Patriot των Ηνωμένων Πολιτειών, που αναπτύχθηκε από τις εταιρίες Raytheon και Hughes και κατασκευάστηκε από τη Raytheon», ανέφερε η επιτροπή.

Η Ουκρανία δεν σχολίασε άμεσα τις ανακοινώσεις της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

 

Δραματική προειδοποίηση από τον διευθυντή του FBI: «Κινέζοι χάκερ ετοιμάζονται να προκαλέσουν όλεθρο στις ΗΠΑ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: