Ρωγμές στο ΠΑΣΟΚ: «Θα υπερψηφίσω το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» λέει η Νάντια Γιαννακοπούλου παρά το «όχι» Ανδρουλάκη [video]

File Photo Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου μιλάει κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης – Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας», Αθήνα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Αντίθετη στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τα μη κρατικά ΑΕΙ, εμφανίζεται η βουλευτής του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «θέμα συνείδησης» για την ίδια και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσει» το νομοσχέδιο.

«Τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω», δήλωσε η ίδια στα «Παραπολιτικά».

Δεν έδωσε ωστόσο διευκρινίσεις σχετικά με το εάν η ίδια και οι άλλο συνάδελφοί της έχουν ζητήσει να υπάρξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο Mega, ο κ. Ανδρουλάκης είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά ΑΕΙ, αναφέροντας τα εξής: «Δεν θα ψηφίσουμε τον νόμο, γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση, που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό και εντέλει και το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Σημείωσε μάλιστα μεταξύ άλλων ότι: «Πρέπει να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα. Παράλληλα, να υπάρξουν κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπικά με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Εμείς λέμε Ενιαία Αρχή Αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό».




Αναφορικά με τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο, τοποθετήθηκε σήμερα και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος και γιατί δεν θα ψηφίσει τα άρθρα για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πιστεύω ότι δεν έχουν διαβάσει τον Νόμο γιατί χρησιμοποίησαν ένα επιχείρημα ως λόγο καταψήφισης που είναι ο πυρήνας του Νόμου», δήλωσε ο υπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγχαίρει τους αγρότες για τον τρόπο που διαδήλωσαν και βεβαιώνει: Δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε μαζί τους

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: