Παρέμβαση εισαγγελέα για την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια των τρωγλοδυτών στην Κορινθία: Mυστήριο με το βρέφος της 22χρονης κόρης τους [βίντεο]  

ΠΗΓΗ: Κorinthia24




Εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να απομακρυνθούν τα παιδιά της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» από το ακατάλληλο περιβάλλον στο οποίο ζουν στην ορεινή Κορινθία δόθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Το ζευγάρι το οποίο είναι 45 και 38 ετών έχει σύμφωνα με πληροφορίες μία κόρη 22 ετών, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών.

Μαζί τους έχουν και ένα βρέφος το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Όμως ούτε η νεαρή κοπέλα , ούτε οι γονείς της αποκαλύπτουν ποιος είναι ο πατέρας του μωρού.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel, το πρωί του Σαββάτου η Εισαγγελία Κορίνθου έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής.




To χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν 67χρονος έκανε καταγγελία στο ΑΤ Ξυλοκάστρου υποβάλλοντας έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη που διαμένει διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του, γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι του.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή «Σαϊτάς» κοντά στην κοινότητα Μάννα (Μάρκασι) Κορινθίας.

Την επόμενη μέρα το πρωί, ισχυρές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο.

Η οικογένεια, όχι μόνο αρνήθηκε τον έλεγχο, αλλά επιτέθηκε στους αστυνομικούς τραυματίζοντας με ξύλο έναν εξ’ αυτών στο κεφάλι.

Μάλιστα άρπαξαν όπλα που είχαν κρυμμένα στο σημείο, και φέρεται να πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και να εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας (12.02.2024) στο σημείο που διαμένει η οικογένεια πήγαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ και μετά από επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τα 4 άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και διαπίστωσαν πως η οικογένεια διαμένουν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα που δεν υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα, και κάτω από το χωμάτινο δάπεδο έχουν σκάψει τούνελ μήκους 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά.Το συγκεκριμένο λαγούμι φέρεται να διέθετε μάλιστα και δωμάτια.




Από την Κρήτη 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η οικογένεια ήρθε στο χωριό περίπου πριν από τρία χρόνια, από την Κρήτη.

Αγόρασε ένα χωράφι με ένα καλύβι με όχι πολλά λεφτά(2-3000 ευρώ) και έτρωγε ότι καλλιεργούσε. Τα παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο, γενικώς απέφευγαν τις επαφές με τον κόσμο και όπως μας μετέφεραν ο 45χρονος ήταν φανατικός αντιεμβολιαστής.

Φώναζε και απειλούσε τους αστυνομικούς να μην τους πλησιάσουν και κολλήσουν.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στην περιοχή δεν μένει μόνο η συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων, που έχουν πάει εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό, τα έπιπλά τους είναι τα απολύτως απαραίτητα και έχουν σκάψει ένα λαγούμι 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους.

Τα μέλη της κοινότητας ζουν απομονωμένα, μακριά τον «πολιτισμό», όπως ακριβώς ζούσαν οι άνθρωποι πριν την εποχή των τεχνολογικών επιτευγμάτων.

 

 «Είμαστε κοινότητα παλαιοχριστιανών»

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», δήλωσε ο 45χρονος στην εκπομπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος, η σύζυγός του, η κόρη και ο γιος του, συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν και σε αστυνομικούς.

«Πρωτόγονοι» τρωγλοδύτες στην ορεινή Κορινθία: Πολύτεκνη οικογένεια ζει σε παράπηγμα με… λαγούμι διαφυγής* Δηλώνουν «παλαιοχριστιανοί», είχαν όπλα, τόξα και βέλη [photos, videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: