Παρά το αρχικό «όχι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση ορθά δεν θέλει να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά: Φαίνεται πως θα επιτρέψει την κάθοδο των τρακτέρ στην εμβληματική πλατεία Συντάγματος…

Αγρότες συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στο Κάστρο Βοιωτίας, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τα πρώτα τρακτέρ που έφτασαν στο μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο της Βοιωτίας οι συνάδελφοί τους που τους περίμεναν. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική, Αθήνα

Ημέρες του 2016 με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα αναμένεται να ζήσει σήμερα η Αθήνα. Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να «παρελάσουν» με περίπου 200 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας για το μεγάλο συλλαλητήριο που αποφάσισαν να οργανώσουν.

Παρά το αρχικό «όχι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση δεν θέλει να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά και φαίνεται πως θα επιτρέψει την κάθοδο των τρακτέρ στην εμβληματική πλατεία Συντάγματος.

Όπως άλλωστε έγινε στο Βερολίνο, στη Ρώμη και στο Παρίσι.

Σχεδόν οι οκτώ στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν, άλλωστε, τα αιτήματά τους και οι αγρότες δεν θέλουν να χάσουν αυτή τη στήριξη, καταφεύγοντας σε οποιουδήποτε είδους έκτροπα.

  • Το ερώτημα είναι, βέβαια, αν θα κερδίσουν κάτι παραπάνω απ’ αυτά που τους προσέφερε η κυβέρνηση. Μάλλον αδύνατο.

Ο πρωθυπουργός το ξεκαθάρισε στο κυριακάτικο μήνυμά του: «Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε».

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, δημοσιονομικά, τα χέρια της είναι δεμένα.

Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάκαμψης δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Πρώτα η μείωση του ελλείμματος και του χρέους και μετά όλα τ’ άλλα. Ό,τι κι αν περισσέψει…

«Έρχεται λιτότητα στην Ευρώπη» προειδοποιεί ο διάσημος οικονομικός αναλυτής Βόλφγκανγκ Μινχάου. «Θέλουμε να εξαρτηθούμε λιγότερο από την Κίνα, να βοηθήσουμε την Ουκρανία να πολεμήσει τη Ρωσία, να υπάρξει νέα εκβιομηχάνιση, να επενδύσουμε στην πολιτική για το κλίμα και να αντιμετωπίσουμε δημογραφικά σοκ. Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν» εξηγεί, και σωστά, ο Μινχάου.

Με τη Γερμανία να αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 20 χρόνια, η υπόλοιπη Ευρώπη δυστυχώς ακολουθεί. Δεν περισσεύουν λεφτά για τους αγρότες όταν οι ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να δαπανήσουν πολύ περισσότερα για την άμυνα. Και όχι για την πράσινη μετάβαση.

  • Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η λιτότητα έρχεται. Και για να εξοικονομηθούν τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει στοιχίσει μέχρι τώρα στη Δύση ο πόλεμος στην Ουκρανία, που κλείνει το προσεχές Σάββατο τα δύο χρόνια.

Τα τανκς νικούν τα τρακτέρ.

Δεν έχασαν, άλλωστε, όλοι από τον πόλεμο. Οι εισηγμένες αμυντικές βιομηχανίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τη Βρετανία είδαν τις μετοχές τους να αυξάνονται κατά 24,5%. Καθόλου άσχημα, δηλαδή…

* Μιχάλης Ψύλος
[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ακόμη κι αν είναι οικονομικά ξεδοντιασμένη κάποιους βολεύει η ρωσική “αρκούδα”: «Ο Πούτιν σκοτώνει όποιον θέλει -είτε είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, είτε οποιοσδήποτε άλλο στόχο επιλέξει»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: