Ότι θυμάται χαίρεται ο Ερντογάν: Η Τουρκία οδεύει να γίνει παγκόσμια δύναμη, γράφει έπος, λέει και …ονειρεύεται αεροπλανοφόρα και μαχητικά…

Islamist President and Justice and Development (AK) Party Chairman Recep Tayyip Erdoğan addressed citizens at the party’s rally in Adana. Photo via Turkish Presidency




Η κατοχική Τουρκία οδεύει να γίνει παγκόσμια δύναμη με την Αμυντική Βιομηχανία που δήθεν έχει αναπτύξει, δήλωσε ο ισλαμιστης πρόεδρος, Ταγίπ Εντογάν, σε προεκλογική συγκέντρωση για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου στα Άδανα.

Σύμφωνα με την Μαρία Ζαχαράκη στο Sigma, απαριθμώντας για άλλη μια φορά όλα τα τελευταία αμυντικά επιτεύγματα, επιβεβαίωσε ότι ήδη βρίσκεται στα σκαριά κι η κατασκευή του δεύτερου αεροπλανοφόρου, που θα είναι πιο προηγμένο από το Αναντολού, καθώς σε αυτό σχεδιάζεται για να προσγειώνεται και απογειώνεται το τουρκικό μαχητικό ΚΑΑΝ.

  • Η Τουρκία παίζει πλέον παγκόσμιο ρόλο

“Στη διεθνή σκηνή, υπερασπιστήκαμε αποφασιστικά τα δικαιώματα και τους νόμους της χώρας μας, τα συμφέροντα του κράτους μας και την τιμή του έθνους μας. Η χώρα μας βρίσκεται στη θέση που δεν προσπαθεί να αποσπάσει “μπράβο” από την Ευρώπη στην εξωτερική πολιτική, αλλά που εκτιμάται σε όλο τον κόσμο με την κάθετη και αποφασιστική της στάση.

Όλοι όσοι παρακολουθούν τη διεθνή πολιτική σκηνή αποδέχονται πλέον το εξής γεγονός: Η Τουρκία δεν είναι μόνο μια περιφερειακή δύναμη, αλλά κάνουμε σταθερά βήματα για να γίνουμε μια παγκόσμια δύναμη. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ο βασικός ρόλος της χώρας μας στην επίλυση κρίσεων. Βρισκόμαστε στη Λιβύη. Είμαστε στο Καραμπάχ”.

  • Κουβαλήσαμε νερό από 40 ρέματα

Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι πίσω από το αυξανόμενο κύρος που αποκτά η Τουρκία στην εξωτερική πολιτική βρίσκεται η ισχυρή της αμυντική βιομηχανία.

“Όταν αναλάβαμε την εξουσία, ήμασταν κατά 80% εξαρτημένοι από τους άλλους στην αμυντική βιομηχανία. Προμηθευόμασταν τα περισσότερα από τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούσαμε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας από το εξωτερικό. Φυσικά, έπρεπε να κουβαλήσουμε νερό από σαράντα ρέματα, λόγω των όρων που μας επιβάλλονταν κατά την αγορά τους.

Ειλικρινά, δεν είχαμε ούτε καν τον πλήρη έλεγχο των όπλων που αγοράζαμε. Λοιπόν, τι κάναμε μπροστά σε αυτή την εικόνα, η οποία δεν βόλευε την Τουρκία; Μαζί με άλλους τομείς, εστιάσαμε ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία.

Δεν ήμασταν από αυτούς που λένε “όσα πάνε κι όσα έρθουν”. Επιλέξαμε αυτό που δεν είναι εύκολο, αυτό που είναι δύσκολο, αλλά αυτό που είναι καλύτερο για τη χώρα μας”.

  • Η Τουρκία γράφει έπος

Αρχίσαμε με τουφέκια και τώρα φτιάχνουμε drones και αεροπλάνα, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, που προστατεύουν τους ουρανούς 34 χωρών μέχρι στιγμής.

“Αρχίσαμε να παράγουμε τα όπλα που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας μας, όπως πιστόλια και τουφέκια.

Επενδύσαμε σημαντικά σε αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. ενθαρρύναμε τις εταιρείες μας που εργάζονται στον τομέα αυτό.

Τα έργα που ξεκινήσαμε πριν από χρόνια μετατρέπονται σήμερα σε αεροπλάνα, άρματα μάχης, πλοία, πυραύλους και ρουκέτες, που σήμερα έχουν γίνει το καμάρι μας.

Η Τουρκία γράφει ένα έπος στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Πέρυσι θέσαμε σε λειτουργία το πρώτο στον κόσμο πλοίο UCAV Anadolu. Είμαστε ήδη μία από τις 3 κορυφαίες χώρες στον κόσμο. Σήμερα, τα τουρκικά UAV και UCAV προστατεύουν τους ουρανούς 34 διαφορετικών χωρών.

Τις τελευταίες ημέρες, προσθέσαμε ένα νέο δαχτυλίδι στην υπερηφάνειά μας. Το Kaan, το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση. Έτσι, γίναμε μία από τις 4 χώρες στον κόσμο που μπορούν να παράγουν αεροσκάφη 5ης γενιάς.

Ως έθνος, πιστέψαμε, εργαστήκαμε, δεν τα παρατήσαμε και δόξα τον Αλλάχ, τα καταφέραμε. Φυσικά, αυτά είναι μόνο η αρχή. Τα επόμενα χρόνια, πρώτα ο Αλλάχ, θα κάνουμε πολύ περισσότερα, πιο προηγμένα, πιο ισχυρά και πιο αναβαθμισμένα πράγματα”.

  • Στα σκαριά ήδη το 2ο αεροπλανοφόρο

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγγειλε για άλλη μια φορά ότι σε λίγο καιρό η Τουρκία θα ναυπηγήσει και δεύτερο αεροπλανοφόρο, χαρακτηρίζοντας ‘ανδρείκελα’ την αντιπολίτευση που δεν πιστεύει στις ικανότητες της κυβέρνησης.

“Θα κατασκευάσουμε ένα ανώτερο αεροπλανοφόρο. Το πολεμικό μας ναυτικό έχει αναλάβει ήδη τις εργασίες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, Θεού θέλοντος, θα κατασκευάσουμε ένα ανώτερο αεροπλανοφόρο και όταν λέμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να το κάνουμε, ακόμη και αν οι αμετανόητοι αντίπαλοι και τα ανδρείκελα ανάμεσά μας δεν καταλαβαίνουν. Οι φίλοι και οι αντίπαλοί μας γνωρίζουν πολύ καλά πώς η Τουρκία έχει πετύχει μεγάλα πράγματα.

Το Kaan Kaan συζητιέται εδώ και 4 ημέρες σε πολλές χώρες. Συζητούνται οι κινήσεις της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Οι φίλοι μας που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Τουρκία είναι περήφανοι για τα επιτεύγματά μας, αλλά φυσικά οι ανταγωνιστές μας ανησυχούν.

Θα δώσουμε κι άλλα καλά νέα, πρώτα ο Αλλάχ.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια τόσο παράξενη κατάσταση που τα ανθρωποειδή στη χώρα μας κοιτάζουν τον Καάν και βλέπουν ένα σώμα καλοριφέρ ή μια λαβή σκούπας. Αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στη γεωγραφία της καρδιάς μας από την Ασία μέχρι την Αφρική βλέπουν μια Τουρκία που δυναμώνει και γίνεται η ελπίδα των καταπιεσμένων.

Ενώ τα επιτεύγματα της Τουρκίας αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας, ενσταλάζουν επίσης θάρρος και αυτοπεποίθηση σε φιλικές και αδελφικές χώρες”.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος ανήγγειλε ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τον βασικό ρόλο της χώρας στις διεθνείς μεταφορές με τη δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης logistics της ανατολικής Μεσογείου στα Άδανα.

Λύνει κάβους η φρεγάτα ΥΔΡΑ για Ερυθρά Θάλασσα: Τη Δευτέρα η τελική έγκριση από το ΚΥΣΕΑ* Ποια είναι η ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα και τα πρώτα «διδάγματα» από τις «ΑΣΠΙΔΕΣ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: