Οσμή μαφίας στη δολοφονία στη Μάνδρα: Με ποινικό παρελθόν ο επιχειρηματίας* Το 2018 είχαν σκοτώσει την πρώην σύζυγό του [video]

Στιγμιότυπο από το σημείο της εκτέλεσης Πηγή Photo: Screenshot via Glomex




Για ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο δολοφονίας, που οι δράστες είχαν φροντίσει να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αφήσουν πίσω τους στοιχεία, μιλούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, που ερευνούν τη μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά την Τετάρτη στην Μάνδρα Αττικής.

Οι εκτελεστές ήταν τόσο σίγουροι ότι δεν θα έμενε κανένα στοιχείο πίσω τους, που δεν δίστασαν να πετάξουν το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν μέσα στο αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε και το θύμα, και αμέσως μετά να βάλουν φωτιά.

Μόνο η κάνη του πολεμικού τυφεκίου μπορούσε να ξεχωρίσει, ενώ όλο το υπόλοιπο όχημα μετατράπηκε σε ένα μεταλλικό κουφάρι.

Το κοινό με την εκτέλεση Ζαμπούνη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπάλληλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης δήλωσε στο MEGA ότι υπάρχει ένα κοινό στην εκτέλεση του επιχειρηματία με την δολοφονία Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Αυτό είναι ότι την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, δεν είχε μαζί του ασφάλεια.




«Ήταν ενέδρα θανάτου. Το ζήτημα είναι αν του έριξαν όταν ήταν εν κινήσει, αν τον σταμάτησαν βάζοντάς του μπροστά ένα εμπόδιο και μετά του έριξαν, γιατί εκεί στο σημείο δεν υπάρχει κάμερα» ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παρελθόν του θύματος.




Το παρελθόν του θύματος

«Είναι ένας επιχειρηματίας (σ.σ. έμπορος κρεάτων από τα Μέγαρα), ο οποίος στο παρελθόν είχε τρεις ομάδες ποδοσφαιρικές, ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες. Είχε ποινικό παρελθόν με διάφορα πράγματα, διακίνηση μεταναστών, κάτι περίεργα πράγματα.




Είχε απασχολήσει για διακίνηση όπλων, αλλά αυτήν την στιγμή ήταν καθαρός. Είχε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εταιρίες με φορτοεκφορτώσεις, ασχολούνταν με το εμπόριο κρεάτων. Προσπαθούν να δουν αν ήταν κάποια προσωπική του διαφορά ή αν είναι άλλη μία εκτέλεση της νύχτας. Όπως έγινε με καλάσνικοφ, με αυτόν τον τρόπο, αν είναι το ίδιο όπλο που τον σκότωσαν με αυτό που το πέταξαν μέσα για να καεί. Πιο πολύ παραπέμπει σε νύχτα».

Η δολοφονία της πρώην συζύγου

«Το 2018 είχαν δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του έξω από το σπίτι της όταν γύρναγε από το καζίνο. Τότε είπαν ότι είναι ληστεία, δεν υπήρξε κάτι άλλο. Είναι περίεργη υπόθεση. Λέγανε πολλά για τη γυναίκα του. Μπορεί να συνδέονται οι δύο υποθέσεις γιατί οι ληστές και δολοφόνοι της γυναίκας του, δεν πιάστηκαν ποτέ», συνεχίζει ο κ. Καλλιακμάνης.

«Από ό,τι φαίνεται, το όπλο που βρέθηκε μέσα είναι το όπλο της δολοφονίας. 15 σφαίρες είναι μία γεμιστήρα. Αυτά τα πιστόλια και τα όπλα των εκτελεστών είναι είτε πληρωμένα από έξω και κάποιες φορές είναι ντόπιοι.

Θα το δούμε, είναι νωρίς, γίνεται μια μεγάλη έρευνα, προσπαθούν να βρουν στοιχεία από κάμερες και ό,τι στοιχείο υπάρχει εκεί κοντά. Να δούμε αν συνδέεται με άλλες δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

Πώς έγινε η εκτέλεση του επιχειρηματία στη Μάνδρα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Αγίας Αικατερίνης, λίγο μετά τις 19:00 την Τετάρτη, μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του 59χρονου επιχειρηματία. Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν από τη δεξιά πλευρά τουλάχιστον 15 φορές κατά του Toyota Yaris που οδηγούσε το θύμα. Στο σημείο εντοπίστηκαν ισάριθμοι κάλυκες.




Στη συνέχεια, οι άγνωστοι φέρονται να κατέβηκαν και να πέταξαν το καλάσνικοφ μέσα στο όχημα, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας φέρεται να διέθετε προσωπική ασφάλεια, την οποία όμως δεν είχε μαζί του κατά τη στιγμή της δολοφονίας. Αυτό φαίνεται πως οι δράστες το εκμεταλλεύτηκαν και έτσι έστησαν την ενέδρα.

Οι εκτελεστές διέφυγαν πιθανότατα με τη μοτοσικλέτα, ενώ στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων εντοπίστηκε ένα καμένο δίκυκλο. Οι αρχές εξετάζουν πλέον αν πρόκειται για το όχημα των δραστών.

Με πληροφορίες, από ΕΡΤ, SKAI, CNN GREECE

 

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν δικηγόρος του επιχειρηματία που εκτελέστηκε στην περιοχή της Μάνδρας: Αισθάνομαι σοκ, ήμουν (προχθές) στο σπίτι του δήλωσε στο Newsbomb (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: