Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε τον «πόλεμο του ροζέ»: Πήρε πίσω από τον Mr Stolichnaya τον έλεγχο του Chateau Miraval – Το είχε πουλήσει εκδικητικά η Τζολί στο διαζύγιο [videos]

File photo Το λαμπερό πρώην ζευγάρι του Χόλυγουντ Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί. EPA/IAN LANGSDON *** Local Caption *** 02736635




Ο Μπραντ Πιτ ανέκτησε τον έλεγχο του γαλλικού αμπελώνα που είχε μαζί με την πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί στην τελευταία ανατροπή στον λεγόμενο «Πόλεμο του Ροζέ».

Το κτήμα Chateau Miraval, το οποίο παράγει ένα βραβευμένο αστραφτερό ροζέ, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μακροχρόνιας δικαστικής μάχης μεταξύ του ζευγαριού.

Οι δικηγόροι του Πιτ κατηγόρησαν την Τζολί ότι σκόπιμα του στέρησε την πλήρη ιδιοκτησία και «έβαλε έναν άγνωστο στο σπίτι της οικογένειάς του» πουλώντας το μερίδιό της από την επιχείρηση στον Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ.

  • Τώρα ένα δικαστήριο στο Λουξεμβούργο αφαίρεσε από την ιδιοκτησία του κ. Σέφλερ ένα μέρος των μετοχών που είχε αρχικά χαρίσει στην κυρία Τζολί ο Πιτ, φέρνοντας τον ξανά σε θέση ισχύος.

Πηγή κοντά στον ηθοποιό είπε ότι η απόφαση αφήνει τον Σέφλερ, ο οποίος είναι επικεφαλής της αυτοκρατορίας της βότκας Stolichnaya, «σχεδόν χωρίς λόγο» στην επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων λιρών στην Προβηγκία.

 

Η πηγή πρόσθεσε: «Ο Μπραντ έχει αγωνιστεί σε κάθε βήμα του. Ο Σέφλερ και η Αντζελίνα τον έχουν σαφώς υποτιμήσει».

Ο Πιτ και η κυρία Τζολί αγόρασαν το κτήμα Miraval έκτασης 1.300 στρεμμάτων το 2008 σε αναλογία 60%-40%, με τον Πιτ τον πλειοψηφικό μέτοχο.

  • Πέντε χρόνια αργότερα, «χάρισε» ένα επιπλέον 10% στην εταιρεία Nouvel της κυρίας Τζολί για ένα ευρώ, κάνοντάς τους ίσους.

Αλλά μετά τον σκληρό χωρισμό τους το 2016, η περιουσία βρέθηκε στο επίκεντρο μιας μάχης διαζυγίου 350 εκατομμυρίων δολαρίων (275 εκατομμύρια £).

Το 2021, η Jolie πούλησε τη Nouvel σε μια ομάδα που ελέγχεται από τον κύριο Σέφλερ. Οι δικηγόροι του Πίτ ισχυρίστηκαν ότι «ήξερε και σκόπευε ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του να προσπαθήσουν να ελέγξουν την επιχείρηση».

Τώρα, ένα δικαστήριο στο Λουξεμβούργο -όπου εδρεύει η εταιρεία χαρτοφυλακίου του Chateau Miraval- αφαίρεσε τη Nouvel από το μέρος των μετοχών που έδωσε ο Pitt το 2013, παραδίδοντάς τους τον έλεγχο σε έναν διορισμένο από το δικαστήριο παραλήπτη.

Ο Pitt είχε υποστηρίξει ότι τους δόθηκε υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τα πουλούσε.

Η δικαστής Carole Kerschen έκρινε ότι ήταν απαραίτητο να τερματιστεί το «μπλοκάρισμα της απόφασης» και να σωθεί η επιχείρηση. Μια «ακρόαση επί της ουσίας» σε περίπου δύο χρόνια είναι πιθανό να αποφασίσει ότι ο Pitt θα ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των προικισμένων μετοχών.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Δικαστική πλάνη στην Ινδία: Ενα περιστέρι… ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, αθωώθηκε και απελευθερώθηκε μετά από 8 μήνες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: