Ο «παράδεισος» των ιμάμηδων: Η δημιουργία του «τουρκοκυπριακού πληθυσμού» και οι προσπάθειες ισλαμοποίησης της κατεχόμενης Κύπρου από την Τουρκία

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ*, Λάρισα

Ο τουρκικός πληθυσμός της Κύπρου δημιουργήθηκε από την πρώτη οθωμανική φρουρά 4.000 ανδρών που εγκαταστάθηκε στο νησί μετά την κατάληψη του από τους τούρκους το 1571, από τους έποικους της Ανατολίας που και τότε, όπως και σήμερα, μεταφέρθηκαν στην Κύπρο και κυρίως από τη θρησκευτική μετάλλαξη (βίαιος εξισλαμισμός) των Χριστιανών.

Οι Έλληνες κάτοικοι της Κύπρου (Ε/Κ) για να αποφύγουν τη βαριά φορολογία ή ακόμα και το θάνατο ασπάζονταν τον μουσουλμανισμό.  Είναι οι λεγόμενοι κρυπτοχριστιανοί ή «λινοβάμβακοι».

Στην Κύπρο (πριν την τουρκική εισβολή του  1974) υπήρχαν δεκαεννέα (19) αμιγώς τουρκοκυπριακά χωριά που έφεραν ονόματα Αγίων (Άγιος Ευστάθιος, Άγιος Ανδρόνικος, Άγιος Νικόλας, κ.λπ). Σε δύο μάλιστα αμιγώς τουρκοκυπριακά χωριά  (Γαληνόπορνη και Άγιο Ανδρόνικο) οι κάτοικοι τους δεν γνώριζαν την τουρκική γλώσσα!

Όλοι οι Τούρκοι Κύπριοι (Τ/Κ) μιλούσαν ελληνικά στην Κυπριακή ντοπιολαλιά. Πολλοί μάλιστα από αυτούς δεν μιλούσαν τουρκικά. Όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην Γαληνόπορνη της Καρπασίας δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτοί που τους μιλούσαν ελληνικά ήταν Τούρκοι! Στην πορεία έφεραν δασκάλους από την Τουρκία και τους ανάγκασαν να μάθουν την τουρκική γλώσσα.

  • Όλα τα τεμένη στην Κύπρο ήσαν απλά με κοντούς μιναρέδες, τα 2/3 μάλιστα από αυτά ήταν χωρίς μιναρέδες! Τα τελευταία χρόνια εμφυτεύθηκαν τεράστιοι μιναρέδες ύψους 34 μέτρων (όσο μια πολυκατοικία ένδεκα ορόφων!) οι οποίοι είναι διάσπαρτοι παντού στα κατεχόμενα, κτισμένοι πάντα (καθόλου τυχαίο ασφαλώς) δίπλα από εκκλησίες.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ολοκληρωτική καταστροφή όλων των κοιμητηρίων συνιστούν μια άνευ προηγουμένου πολιτισμική καταστροφή που εντάσσεται μέσα σε μια θεσμοθετημένη εκκαθάριση κάθε ελληνικού και χριστιανικού στοιχείου στα κατεχόμενα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου έχουν μετατραπεί σε παράδεισο για την απασχόληση ιμάμηδων από την Τουρκία και ότι τα τζαμιά στα κατεχόμενα έχουν γεμίσει με πλεονάζον προσωπικό, με τους ιμάμηδες να έρχονται από την Τουρκία (δεν υπάρχουν Τ/Κ ιμάμηδες) μέσω της «προεδρίας θρησκευτικών υποθέσεων».

Σε μερικά τζαμιά υπάρχουν τρεις ή τέσσερεις ιμάμηδες. Ο Τύπος ανεβάζει στα 213 τον αριθμό τους και στα 240 άτομα τον συνολικό αριθμό του προσωπικού της «διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων», σημειώνοντας ότι οι 120 από αυτούς είναι ιμάμηδες. Ο Τύπος αναφέρεται επίσης σε ισλαμικές οργανώσεις που  δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα και επιχειρούν την ισλαμοποίηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Υστερόγραφο: Πληθυσμιακή γενετική μελέτη του τμήματος Καρδιαγγειακής Γενετικής και του εργαστηρίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (Ι.Ν.Γ.Κ.)., η οποία διεξήχθη από πολυμελή πολυεθνική ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PlosOne», το 2017,  αποδεικνύει ότι: το DNA των Τ/Κ είναι πανομοιότυπο με αυτό των Ε/Κ! Δείχνει ακόμα ότι Έλληνες και Τούρκοι της Κύπρου προέρχονται από την ίδια γενετική δεξαμενή, η οποία άρχισε σταδιακά να αλλάζει μετά την οθωμανική κατάκτηση της Κύπρου το 1571 μ.Χ. Το επιστημονικό εύρημα της πληθυσμιακής γενετικής μελέτης είναι ότι η καταγωγή Ε/Κ και Τ/Κ προέρχεται κυρίως από την ίδια γενετική δεξαμενή, σε βαθμό τέτοιο ώστε να θεωρείται περίπου πως πρόκειται για τον ίδιο πληθυσμό. Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη Ε/Κ και Τ/Κ φανερώνουν στενές γενετικές καταβολές και με τον ελληνικό πληθυσμό.

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
av.avgoustinο[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ξένοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν τις βαρβαρότητες του τουρκικού Αττίλα: Μερικά μόνο από τα ατιμώρητα εγκλήματα πολέμου της κατοχικής Τουρκίας στην Κύπρο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: