Κίτρινες προειδοποιήσεις για χιόνια, παγετό και έντονες βροχοπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Θαμμένη» στο χιόνι η Σκωτία

epa11139555 A dog walker in Digley, Britain, 09 February 2024. Snow remains in parts of the Peak District following heavy snowfall on 08 February 2024. EPA/ADAM VAUGHAN




Σε ισχύ έχουν τεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο κίτρινες μετεωρολογικές προειδοποιήσεις για χιόνι και παγετό, ενώ για μία ακόμα ημέρα συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις.

Το χιόνι και ο παγετός επηρεάζουν τα βόρεια της χώρας, κυρίως τη Σκωτία, όπου τα φαινόμενα άρχισαν πιο έντονα την Πέμπτη και θα συνεχιστούν σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι υπάρχει η πιθανότητα διακοπών στην ηλεκτροδότηση και προβλημάτων στις μεταφορές.

  • Ήδη σε περιοχές της Σκωτίας το χιόνι που έχει πέσει φτάνει τα δέκα εκατοστά.

Χιόνια έχουν πέσει και στη βόρεια Αγγλία, σε ύψος μάλιστα εννέα εκατοστών στο Μπίνγκλεϊ του δυτικού Γιόρκσιρ. Η έντονη χιονόπτωση οδήγησε στο κλείσιμο σχολείων σε αυτές τις περιοχές.

Η υπόλοιπη επικράτεια σε Αγγλία και Ουαλία δέχεται έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ δεκάδες προειδοποιήσεις για πολύ πιθανές πλημμύρες και εκατοντάδες υποδεέστεροι συναγερμοί ετοιμότητας.

Την Πέμπτη στην κομητεία Ντέβον στις νότιες ακτές της Αγγλίας η ποσότητα βροχής που έπεσε ξεπέρασε τα 43 εκατοστά.

Οι μετεωρολόγοι λένε πάντως πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αρχίσει σταδιακά να επικρατεί σχεδόν σε όλη τη χώρα ένα κύμα ηπιότερων καιρικών συνθηκών.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΗΦ 
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι «εξαιρετικά καλά δεδομένων των συνθηκών» είπε η Καμίλα: Από βδομάδα και πάλι στο Λονδίνο για θεραπεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: