Κυνηγώντας το φάντασμα του “Sahil Omar” στις ΗΠΑ: Deep Fake News για «κατασκευασμένο» μουσουλμάνο μετανάστη τρομοκράτη – Του φορτώνουν και την επίθεση στο Κάνσας

File Photo People look at the scene around Union Station after a shooting following the NFL Super Bowl LVIII Victory Parade for the Kansas City Chiefs in downtown Kansas City, Missouri, USA, 14 February 2024. EPA/DAVE KAUP




Ο «Sahil Omar» είναι 44 ετών, παράνομος μετανάστης και έχει μουσουλμανικό όνομα: αυτός ο άνθρωπος που του έχουν αποδοθεί μια ολόκληρη σειρά εγκλημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου στο Κάνσας Σίτι, μάλλον δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Κάνσας Σίτι κατά τη διάρκεια της παρέλασης της τοπικής ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου που γιόρταζε τη νίκη της στο Super Bowl, που άφησαν πίσω τους έναν νεκρό και 22 τραυματίες, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αναγνώρισαν τον δράστη στο Χ (πρώην Twitter). ότι είναι ενας άντρας που ονομάζεται «Ομάρ».

«Τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης στην παρέλαση των Kansas City Chiefs έχει ταυτοποιηθεί ως ο Σαχίλ Ομάρ, ένας 44χρονος παράνομος μετανάστης», μπορούσε καποιος να διαβάσει σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «απέτυχε να προστατεύσει την Αμερική από την εισβολή και την τρομοκρατία», αναφέρει επίσης το μήνυμα.

Εκστρατεία παραπληροφόρησης

Η φήμη ξεκίνησε λίγες ώρες μετά τον πυροβολισμό. Την Πέμπτη, ενώ οι αρχές διευκρίνισαν ότι η αιτία των πυροβολισμών ήταν προσωπική συμπλοκή και όχι τρομοκρατική ενέργεια, το όνομα «Sahil Omar» ήταν στη μόδα στο X.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται αυτό το όνομα στη συνέχεια. μιας τραγωδίας. Τον περασμένο μήνα, χρήστες του Διαδικτύου κατηγόρησαν τον ίδιο «Σαχίλ Ομάρ» στα κοινωνικά δίκτυα ότι ήταν η πηγή μιας έκρηξης σε ξενοδοχείο στο Τέξας ή για μια άλλη έκρηξη στους καταρράκτες του Νιαγάρα που σημειώθηκε τον Νοέμβριο.

Αλλά αυτό το όνομα δεν βρέθηκε σε κανένα επίσημο μητρώο από δημοσιογράφους του AFP. Και οι αρχές δεν έχουν ταυτοποιήσει κανέναν ύποπτο για την έκρηξη στο Τέξας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για διαρροή αερίου. Αυτή η εκστρατεία παραπληροφόρησης φαίνεται να στοχεύει στη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ της παράνομης μετανάστευσης και του εγκλήματος.

Τα μηνύματα μίσους που δημοσιεύτηκαν εναντίον αυτού του αποκαλούμενου «Ομάρ» συνοδεύονταν συχνά από κριτική κατά της δημοκρατικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν και της διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό. Το πολιτικά καυτό θέμα είναι ένα μείζον ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

«Μια διαφωνία μεταξύ αρκετών ατόμων» ήταν η αιτία των θανάσιμων πυροβολισμών στο Κάνσας Σίτι, στην παρέλαση για το Super Bowl

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: