Και μη χειρότερα: Ιερέας έριξε ανάθεμα στον Πέτρο Τατσόπουλο* «Αστεία μεσαιωνικά απολιθώματα», απαντά ο συγγραφέας [videos]

File Photo: Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Πέτρου Τατσόπουλου στο… ανάθεμα που εισέπραξε από συνταξιούχο ιερέα στην Κρήτη.

«Αυτά τα αστεία μεσαιωνικά απολιθώματα, παρέα με τον καραγκιοζάκο του Πρακτορείου Εμπορίας Θαυμάτων, νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στο 1916, όταν αναθεμάτιζαν τον Βενιζέλο και βύθιζαν τη χώρα στο διχασμό.

Δεν έχουν καταλάβει ότι τα αναθέματά τους χρησιμεύουν πλέον μονάχα για τη ψυχαγωγία μας. Ούτε και θα το καταλάβουν έως ότου οι εισαγγελικές αρχές αναλάβουν να τους εξηγήσουν πού τελειώνουν τα καλαμπούρια και πού αρχίζουν οι συνέπειες για τις διαχρονικές τους απάτες. Αριβεντέρτσι», έγραψε στο facebook o Πέτρος Τατσόπουλος.

Τι έχει προηγηθεί; Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα άσκησε δηκτική κριτική στην πολιτικολογία στην οποία επιδίδονται εσχάτως διάφοροι ιερείς και μητροπολίτες με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αντιδρώντας στα λεγόμενά του, συνταξιούχος ιερέας από την Κρήτη, ονόματι πατήρ Νεκτάριος, ανέγνωσε πράξη αναθεματισμού κατά του συγγραφέα και πρώην βουλευτή.




Ο ίδιος εξήγησε την πράξη του λέγοντας: «Δεν μπορεί αυτό το άτομο να βρίζει χωρίς αιδώ, να εξευτελίζει καθημερινά τα Ιερά και τα Όσια της Πίστεως μας, να μιλάει για απάτες με τα σεπτά Λείψανα των Αγίων μας, να αποκαλεί Ιμάμη τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ επειδή απλώς διαφυλάττει την ορθόδοξη τάξη και παράδοσιν».

Και μη χειρότερα….

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: