Κάτοικος της Ουάσιγκτον μήνυσε την Powerball ζητώντας $340 εκατ.: Δημοσιεύθηκαν κατά λάθος αριθμοί που έδειχναν ότι είχε κερδίσει το τζακ ποτ

Screen Shot via Powerball YouTube




Ένας άνδρας στην Ουάσιγκτον DC που νόμιζε ότι κέρδισε ένα τζακ ποτ αξίας 340 εκατομμυρίων δολαρίων μήνυσε την Powerball και τη Λοταρία της DC, που ισχυρίζονται ότι δημοσίευσαν τους αριθμούς του κατά λάθος.

Ο John Cheeks είπε ότι ένιωσε «μουδιασμένος» όταν είδε για πρώτη φορά τους νικηφόρους αριθμούς του Powerball να ταιριάζουν με τον λαχνό του τον Ιανουάριο του 2023. Αλλά όταν παρουσίασε τον λαχνό του στο Γραφείο Λοταρίας και Τυχερών Παιχνιδιών (OLG), ο ισχυρισμός του απορρίφθηκε.

«Μου είπαν απλώς για να το πετάξω στον κάδο απορριμμάτων», είπε στο BBC.

Αντίθετα, ο κύριος Τσικς τον κράτησε και πήγε σε δικηγόρο. Τώρα κάνει μήνυση κατά της λαχειοφόρου αγοράς για αποζημίωση, στο ποσό του τζακ ποτ Powerball, συν τους τόκους που θα κέρδιζε από αυτό ανά ημέρα – συνολικού ύψους 340 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Τυχαίο λάθος»

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η Powerball και ένας ανάδοχος λαχειοφόρων αγορών, η Taoti Enterprises με έδρα την DC, ισχυρίζονται ότι η σύγχυση προήλθε από τεχνικό σφάλμα. Σε μια δικαστική κατάθεση, ένας υπάλληλος του Taoti είπε ότι στις 6 Ιανουαρίου 2023 – την ημέρα που ο κύριος Cheeks αγόρασε το εισιτήριό του – μια ομάδα διασφάλισης ποιότητας έκανε δοκιμές στον ιστότοπο.

Εκείνη την ημέρα, ένα σύνολο δοκιμαστικών αριθμών Powerball, που ταίριαζαν με τους αριθμούς του κ. Cheeks – δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο «κατά λάθος», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Αυτοί οι αριθμοί παρέμειναν στο διαδίκτυο για τρεις ημέρες, έως τις 9 Ιανουαρίου.

Οι αριθμοί στο διαδίκτυο δεν ταίριαζαν με τους αριθμούς που κληρώθηκαν στην τελευταία κλήρωση, σύμφωνα με τον υπάλληλο του Taoti.

Ούτε ο Powerball ούτε ο Taoti απάντησαν στο αίτημα του BBC για σχολιασμό.

Ο κ. Cheeks τώρα μηνύει για οκτώ διαφορετικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων παραβίαση σύμβασης, αμέλεια, πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. και απάτη.

Ο δικηγόρος του, Ρίτσαρντ Έβανς, δήλωσε στα δικαστικά έγγραφα ότι επειδή οι νικηφόροι αριθμοί ταίριαζαν με τους αριθμούς του κυρίου Τσικς, δικαιούται «ολόκληρο το τζακ ποτ».

Διαφορετικά, είπε ο κ. Έβανς, ο κ. Cheeks δικαιούται αποζημίωση για τη «βαρεία αμέλεια» της λαχειοφόρου αγοράς στην ανάρτηση εσφαλμένων αριθμών λαχειοφόρου αγοράς.

«Αυτή η μήνυση εγείρει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα και τη λογοδοσία των εργασιών λαχειοφόρων αγορών και τις διασφαλίσεις -ή την έλλειψή τους- έναντι του είδους των σφαλμάτων που ισχυρίζονται ότι συνέβησαν σε αυτήν την υπόθεση η Powerball και η DC Lottery», είπε ο Έβανς στο BBC σε δήλωση.

“Δεν πρόκειται απλώς για αριθμούς σε έναν ιστότοπο, αλλά για την αξιοπιστία των ιδρυμάτων που υπόσχονται ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή, ενώ αποκομίζουν μεγάλο κέρδος από τη διαδικασία”, είπε.

Ο κ. Cheeks είπε στο BBC ότι είναι αισιόδοξος. «Ξέρω ότι το σύστημα δικαιοσύνης θα επικρατήσει», είπε, προσθέτοντας ότι τα κέρδη του λαχείου θα άλλαζαν τη ζωή του και της οικογένειάς του.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Mr Cheeks ή οποιοσδήποτε άλλος το τζάκποτ είναι εξαιρετικά σπάνιες, περίπου μία στα 292,2 εκατομμύρια. Συγκριτικά, οι πιθανότητες να σας χτυπήσει κεραυνός το επόμενο έτος είναι 1 στα 1,22 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από BBC

Ωραίο το Μιλάνο, αλλά πολύ βρώμικο και ανθυγιεινό: Τρίτη πόλη στον κόσμο με την υψηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, μετά τη Ντάκα και τη Λαχόρη [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: