Είναι η μισή Κύπρος τούρκικη; Όχι βέβαια, είναι υπό κατοχή… Και όμως, υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, Κύπριος στην καταγωγή, αυτό πιστεύει!!!

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ομιλεί σε πρόσφατο συνέδριο. Φωτογραφία Twitter via Χρήστος Στυλιανίδης – Christos Stylianides, @StylianidesEU




Του ΑΝΔΡΕΑΣ Σ. ΑΓΓΕΛΙΔΗ*

Το ακούσαμε και αυτό! Από υπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κύπριο στη καταγωγή! Χωρίς εισαγωγικά, ξεκάθαρη δήλωση. Ακούς κύριε Ερντογάν;

Θέλω να πιστεύω ότι ήθελε να πει κάτι άλλο. Δεν διόρθωσε όμως τα λεχθέντα, κατά τρόπο ξεκάθαρο, αντίθετα επιχείρησε να τα δικαιολογήσει. Ιδού αντίληψη πραγμάτων.

Πολιτικοί που για χρόνια υπηρετούν στη Κύπρο και στην Ελλάδα από διάφορες επίσημες θέσεις στις δύο κυβερνήσεις, οφείλουν και πρέπει να είναι μάχιμοι για δικαίωση της Κύπρου κατά το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο και όχι να προβαίνουν στις όποιες απαράδεκτες δηλώσεις αυτού του τύπου.

Δήλωση που πραγματοποιήθηκε, από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων, σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη στιγμή του Κυπριακού με το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

  • Θέλω να πιστεύω ότι δεν έγινε σκόπιμα, γιατί υπάρχει αυτή η νέα πρωτοβουλία. Όμως ο κάθε Κύπριος, πολύ περισσότερο αυτός που αναμένει να εφαρμοστεί το δικαίωμα επιστροφής, δικαιούται να γνωρίζει και να του επεξηγηθεί, γιατί υπάρχει και γιατί δημοσιοποιήθηκε μια τέτοια θέση η οποία υιοθετεί πλήρως τη διαχρονική τουρκική ρητορική.

Αλήθεια τι διαπραγματευτικό αντι-εργαλείο και αντικίνητρο δημιουργεί στο Πρόεδρο της Κύπρου μια τέτοια άποψη που ηθελημένα και χωρίς την όποια αφορμή διατυπώθηκε;

Προφανώς όλοι ανησυχούμε και μας προβληματίζουν οι πολύπλευροι κίνδυνοι για μια λύση καταστρεπτική, αλλά ουδείς δικαιούται να μιλά για ήδη μισή τούρκικη Κύπρο.

Θυμόμαστε την εισβολή μετά το πραξικόπημα της Χούντας, την στρατιωτική έκτοτε κατοχή, την προσφυγιά, τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους και την πολιτική της Τουρκίας σε βάρος όλης της Κύπρου με τον οργανωμένο εποικισμό και δημοσιογραφική αλλοίωση στο χώρο και στο δίκαιο.

Αντί μνήμης και προετοιμασίας για αγώνες αντικατοχικούς έχουμε τέτοιες, το ολιγότερο αντιστορικές και αχρείαστες δηλώσεις. Κυπριακέ λαέ μείνε πιστός στις νόμιμες διεκδικήσεις σου.

Κύριοι και κυρίες εντός και εκτός Κύπρου, να ξέρετε ότι η μισή Κύπρος είναι Κατεχόμενη και όχι Τουρκική.

* Ανδρέας Σ. Αγγελίδης
Δικηγόρος – Πρώην Βουλευτής

Διαβάστε: Γιατί πέσανε όλοι να φάνε τον Κασσελάκη για τη δική του “πατάτα” και έσπευσαν να προστατεύσουν τον υπουργό; Μας ζητούν και τα ρέστα για τα ατόπημα του Στυλιανίδη…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ελληνικά «πούπουλα» για την Άγκυρα: Δεν ερωτά κανένας γιατί η Τουρκία απορρίπτει αποχώρησή της από την Κύπρο; Γιατί όλοι εναντίον της ελληνικής πλευράς;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: