Είδα την σορό του γιού μου, λέει η μητέρα του Ναβάλνι: Με εκβιάζουν να τον θάψω μυστικά *«Φυσικά αίτια» αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου [video]

epa11161220 Floral tributes left for the late Russian opposition leader Alexei Navalny outside the Russian Embassy in London, Britain, 17 February 2024. Russian opposition leader and outspoken Kremlin critic Alexei Navalny has died aged 47 in a penal colony, the Federal Penitentiary Service of the Yamalo-Nenets Autonomous District announced on 16 February 2024. In late 2023 Navalny was transferred to an Arctic penal colony considered one of the harshest prisons. EPA/TOLGA AKMEN




Η μητέρα του μάρτυρα αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, η Λουντμίλα Ναβάλναγια, είπε σήμερα ότι τελικά οι αρχές της έδειξαν την σορό του γιού της στην πόλη Σάλεχαρντ, στον Αρκτικό Κύκλο, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε πως την πιέζουν να κάνει “κρυφή κηδεία” στον γιό της.

Μιλώντας στο κανάλι του Ναβάλνι στο YouTube , ο Ναβάλναγια εξήγησε ότι αναγκάστηκε να μιλήσει μέσω βίντεο γιατί «άρχισαν να την απειλούν» για το τί θα πράξει με την κηδεία του γιού της.

Η Ναβάλναγια αναφερόμενη στο τί έμαθε για τα αίτια θανάτου του Αλεξέι, είπε ότι οι ρωσικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι γνωρίζουν την αιτία του θανάτου του και ότι έχουν στη διάθεσή τους «όλα τα ιατρικά και νομικά έγγραφα».

 

 

Η Λουντμίλα Ναβάλναγια είπε επίσης ότι πήγε στο νεκροτομείο της πόλης χθες Τετάρτη για να δει την σορό του γιού της και να υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου του.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι αρχές την «απείλησαν» να συμφωνήσει σε μια μυστική κηδεία για τον γιο της ή «θα πράξουν κάτι με το πτώμα του γιου μου».

«Κοιτώντας με στα μάτια, λένε ότι αν δεν συμφωνήσω σε μια μυστική κηδεία, θα κάνουν κάτι με το σώμα του γιου μου.
«Ο ανακριτής Βορόπαεφ μου είπε ανοιχτά: «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σου, το πτώμα αποσυντίθεται».

  • «Με εκβιάζουν, θέτοντας μου τους όρους πού, πότε και πώς πρέπει να ταφεί ο Αλεξέι», είπε.Η Ναβάλναγια είπε ότι η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή που ερευνά τον θάνατο του γιου της θέλει να θάψει το γιό της «μυστικά χωρίς δημόσια αντίο».

Η μητέρα του Ναβάλνι επιμένει πως δεν ζητά «ειδικές συνθήκες», αλλά θέλει απλώς να αντιμετωπιστεί ο γιος της «σύμφωνα με το νόμο».

«Απαιτώ να μου επιστραφεί αμέσως η σορός του γιου μου», είπε χαρακτηριστικά.

  • Η ομάδα του Ναβάλνι είπε ότι το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει ότι ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στην ρωσική ποινική αποικία την Παρασκευή σε ηλικία 47 ετών.

Η μητέρα του και ο δικηγόρος του ταξίδεψαν στο Σαλεχάρντ   το Σάββατο, όπου οι σωφρονιστικές αρχές είχαν πει ότι το πτώμα του ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης θα υπόκειτο σε “χημική πραγματογνωμοσύνη” επί 14 μέρες. Όμως, όταν -έφτασαν στο νεκροτομείο, τους είπαν ότι το πτώμα δεν ήταν εκεί,.

 
 Mε πληροφορίες από CNN, The Guardian

Με την κόρη της Ντάσα η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι: «Γλυκό μου κορίτσι, ήρθα να σε στηρίξω και συ στηρίζεις εμένα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: