Η εθνική πόλο ανδρών συνέτριψε την Βραζιλία (23-4) και φουλάρει για την πρωτιά: Πρωινός περίπατος για την Ελλάδα στη Ντόχα [video]

FILE PHOTO: Loren Fatovic of Croatia (L) in action against Angelos Vlachopoulos of Greece (R) during the LEN Men’s Water Polo European Championship quarter final match between Croatia and Greece in Zagreb, Croatia, 12 January 2024. EPA, ANTONIO BAT




Πρωινός… περίπατος για την εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Βραζιλία, επικράτησε με 23-4 και πλέον ετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Γαλλία που θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Όπως ήταν εξ αρχής αναμενόμενο, η πρώτη θέση του Β΄ομίλου και η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί την Παρασκευή (9/2, 18:00) στο ματς με τη Γαλλία, Οι “τρικολόρ” νίκησαν 16-9 την Κίνα στο εναρκτήριο παιχνίδι της σημερινής ημέρας και έφτασαν κι αυτοί τους έξι βαθμούς.

Ο Θοδωρής Βλάχος αυτή τη φορά έδωσε… ρεπό στον Άγγελο Βλαχόπουλο (στην πρεμιέρα δεν είχε παίξει ο Γιάννης Φουντούλης), ενώ ο Νίκος Παπανικολάου έκανε ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση, παίρνοντας τη θέση του Ζαννή Αλαφραγκή.

Η εθνική δέχθηκε τρία γκολ στην πρώτη περίοδο, αλλά επιθετικά βρήκε από το ξεκίνημα ρυθμό, “χτύπησε” από την περιφέρεια και στην κόντρα και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες.

Όταν οι διεθνείς άρχισαν να πρεσάρουν, οι Βραζιλιάνοι δεν είχαν απαντήσεις και έμειναν “άσφαιροι” για 24 λεπτά, με την ελληνική ομάδα να πετυχαίνει 20 αναπάντητα γκολ!




Οι δύο τερματοφύλακες μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής, με τον Μάνο Ζερδεβά και ξεκινάει και τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να τον αντικαθιστά στα μισά του τρίτου οκταλέπτου.

Σκόραραν όλοι οι παίκτες γηπέδου πλην του Γκιουβέτση, με τον Παπανικολάου να σημειώνει κι αυτός το παρθενικό του γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-0, 6-0, 7-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 3, Αργυρόπουλος 3, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 3, Παπανικολάου 1

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μπάρμπαρο Ντίας): Μπαρέλα, Καμπράλ, Ναρντάκι, Κοουτίνιο, Αντράντε, Ρ. Ρεάλ, Π. Ρεάλ 1, Πιρές 2, Ντα Σίλβα, Γκιμαράες 1, Σίλβα, Μέντες, Καρσαλάντε

Πηγή: ertsports

Η Ελλάδα συνέτριψε την Βραζιλία και… φουλάρει για την πρωτιά (highlights)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: