Οι αλλαγές στην Αστυνομία και οι αυξήσεις στο ρεύμα προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




H ανακοίνωση της ΑΗΚ για την απόφασή της να μην επιμείνει στο αίτημα για ανάκτηση εξόδων του 2023, οι σχέσεις του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, το διάβημα προς τον Βρετανό ‘Υπατο Αρμοστή για δηλώσεις του για το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Επίσης προβάλλονται η απελευθέρωση εγγυητικής για έργα του ΣΑΛ, οι αλλαγές στην Αστυνομία και η πρώτη επέτειος από τον θάνατο Τουρκοκυπρίων στον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τους χωρίζει το Πλαίσιο Γκουτέρες» και γράφει ότι στελέχη του ΔΗΚΟ ζητούν επαναβεβαίωση της προεκλογικής δέσμευσης του Νίκου Χριστοδουλίδη, και ότι το Πλαίσιο Γκουτέρες είναι κόκκινη γραμμή της συνεργασίας Κυβέρνησης – ΔΗΚΟ.

Αλλού αναφέρει ότι κορυφώνεται η σύγκρουση με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή Ιρφάν Σιντίκ και ότι αυτόςκλήθηκε για διάβημα στο ΥΠΕΞ. Η «Α» επίσης αναφέρει ότι η ΑΗΚ επιμένει στην αύξηση του 6% στην τιμή του ρεύματος.

« ‘Φρένο’ στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΑΗΚ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφέρει ότι αποσύρεται η απόφαση της ΑΗΚ σε βάρος της ΡΑΕΚ και ότι το Προεδρικό ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να εξετάσει την παράταση μέτρων στήριξης που αφορούν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι διχάζει και την ιεραρχία η Τιμία Ζώνη που έφτασε στην Κύπρο, για την οποία έγινε υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους. Επίσης γράφει ότι ο ΔΗΣΥ ζητά μικρότερη λίστα ασθενών στους προσωπικούς γιατρούς.

Με τίτλο «Τσουνάμι αλλαγών στην Αστυνομία» «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι γίνεται κούρσα για να διοριστούν 4 Βοηθοί Αρχηγοί και ακολουθούν πολλά με προαγωγές , μεταθέσεις και αφυπηρετήσεις κατά δεκάδες.

Γράφει αλλού για ελλείψεις φαρμάκων 4 χρόνια μετά την εισαγωγή του ΓεΣΥ. Επίσης προβάλλει με φωτορεπορτάζ χθεσινή δραστηριότητα της Πρώτης Κυρίας και της Υπουργού Παιδείας, οι οποίες μαγείρεψαν στο Ελένειο Δημοτικό και προώθησαν την υγιεινή διατροφή.

«Με ‘λάθος΄ του ΣΑΛ απελευθερώθηκε εγγυητική ύψους €1,7 εκ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή» που αναφέρει ότι διατάχθηκε έκθεση γεγονότων για να διαπιστωθεί που έγινε το λάθος με την απελευθέρωση εγγυητικής για δυο μεγάλα συμβόλαια για έργα αποχετεύσεων.

Αλλού αναφέρει ότι ο Δήμος Αμμοχώστου ζήτησε συνάντηση με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ. Επίσης προβάλλει τις αυξήσεις που πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τα μέτρα που ζητά το ΑΚΕΛ.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Οι Τ/κ θυμούνται τους νεκρούς τους από τον σεισμό» και αναφέρει ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία στον οποίο έχασαν τη ζωή τους και 49 Τ/κ.

Αλλού γράφει ότι ο Βρετανός ‘Υπατος Αρμοστής κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για διάβημα έπειτα από δηλώσεις που έκανε. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τις καταστροφές λόγων πλημμυρών στον κατεχόμενο Κορμακίτη και τις τοποθετήσεις επηρεαζομένων στη Βουλή.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» φέρει τίτλο στο κύριό της θέμα «Δεύτερες σκέψεις για αυξήσεις στο ρεύμα» και γράφει ότι προς επανεξέταση οδεύει το αίτημα της ΑΗΚ προς την ΡΑΕΚ για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 6%.

Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ για μειωμένες κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Επίσης αναφέρεται σε πλατφόρμα που τέθηκε σε ισχύ για εντοπισμό συγκατοίκων για να μοιραστούν το ενοίκιο για διαμερίσματα στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η Hellas Journal πάλι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον: Ειδικό “μπρίφιγκ” για τις σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ ενόψει του στρατηγικού διαλόγου…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: