Εξαρθρώθηκε τεράστιο δίκτυο που πουλούσε στο darkweb όπλα από 3d printers: Πληρωμή με κρυπτονομίσματα, παράδοση άμεση

Οπλο με εκτυπωτή 3D sreenshot youtube




Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν σε Γαλλία και Βέλγιο για δίκτυο κατασκευής και πώλησης όπλων μεγάλου διαμετρήματος με χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών. Οι αρχές δηλώνουν πως η υπόθεση είναι πρωτοφανής για τα γαλλικά χρονικά

Περισσότερο από ένα χρόνο πριν, κατά τη διάρκεια έρευνας στο darkweb, αστυνομικοί που ειδικεύονται στο έγκλημα του κυβερνοχώρου συνάντησαν μια διαφήμιση στο Telegram που τράβηξε την προσοχή τους.

  • Κάποιοι  υποσχόταν την πώληση όπλων που κατασκευάζονται με τρισδιάστατους εκτυπωτές, με τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ, πολύ μικρότερη από την τιμή που χρεώνεται για τα συμβατικά όπλα. Αυτά τα όπλα έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν επειδή δεν έχουν καμία σήμανση.

Οι ύποπτοι που κατοικούσαν στο Roquebrune-sur-Argens, στο Var, εντοπίστηκαν γρήγορα, οδηγώντας πρώτα στην έναρξη έρευνας υπό την επίβλεψη της εισαγγελίας. Όμως οι αστυνομικοί στο κέντρο για την καταπολέμηση του ψηφιακού εγκλήματος κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με ένα πολύ μεγαλύτερο δίκτυο, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

  • Τα δίκτυα αυτά χρησιμοποιούν διαδικασίες παράδοσης τύπου Vinted (σημ “κοινοτική” αγορά πώλησης και αγοράς αντικειμένων από δεύτερο χέρι) και με πληρωμές που γίνονται σε κρυπτονομίσματα», σημειώνει ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Κάποιοι άλλοι του εγκληματικού δικτύου προσφέρθηκαν να πουλήσουν τη διαδικασία κατασκευής στο darkweb σε πελάτες «που ξεκινούσαν έναν πιο τεχνικό τρόπο κατασκευής όπλων», αναφέρεται. Εξοπλισμένοι με αυτές τις οδηγίες, αυτοί οι πελάτες κατασκεύασαν τα όπλα τους χρησιμοποιώντας τρισδιάστατους εκτυπωτές κόστους 150 ευρώ και πολυμερή νήματα, ένα είδος πλαστικού που η τιμή του δεν ξεπερνά τα δέκα ευρώ.

  • Στο τέλος των ερευνών, κατασχέθηκαν οκτώ τρισδιάστατοι εκτυπωτές, καθώς και επτά όπλα που κατασκευάστηκαν με τρισδιάστατη εκτύπωση και 24 συμβατικά όπλα. «Από όσο γνωρίζω, αυτή είναι μια πρώτη φορά στη Γαλλία», σημειώνει ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Οι ανακριτές συνέλαβαν 14 άτομα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Άλλοι ύποπτοι είναι συλλέκτες όπλων. Μια τελική κατηγορία συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών, θεωρώντας ότι είναι ένας νέος τρόπος απόκτησης όπλων.

Με πληροφορίες lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Βραβεία Grammy: Ο Killer Mike συνελήφθη μετά τα τρία βραβεία κατηγορούμενος για βιαιοπραγία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: