Επιτέλους μία καλή κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση: Η Λευκωσία δεν επέτρεψε την συμμετοχή της Τουρκίας στην άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

From left to right: Josep BORRELL FONTELLES (High Representative of the EU for Foreign Affairs and Security Policy, EEAS), Constantinos KOMBOS (Minister for Foreign Affairs, Cyprus), Hadja LAHBIB (Minister for Foreign Affairs, European Affairs and Foreign Trade and Federal Cultural Institutions, Belgium). Copyright: European Union




Η Κύπρος δεν επέτρεψε την συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στις Βρυξέλλες, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση σε προτάσεις που υπέβαλε Λευκωσία, που σχετίζονται με τα Ευρωτουρκικά και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ από διπλωματικές πηγές, στην άτυπη Σύνοδο τοποθετήθηκαν 10 Υπουργοί Εξωτερικών, οι οποίοι ανέφεραν ότι η στάση της Άγκυρας προς την Κύπρο, είναι σημαντικός παράγοντας για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας δήλωσαν ότι οι Ευρωτουρκικές σχέσεις, περνούν μέσα από το κυπριακό πρόβλημα. Οι δύο υπουργοί ζήτησαν απτές αποδείξεις για την διάθεση της Τουρκίας να συνεχιστεί ο διάλογος για το Κυπριακό.

Σχετική έκθεση θα υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

Λύση χωρίς κατοχικά στρατεύματα και επεμβατικά δικαιώματα: Η υπουργός Παιδείας της Κύπρου ζήτησε διασφάλιση της ενότητας “για να διεκδικήσουμε μια δίκαιη, βιώσιμη διευθέτηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: