ΑΠΘ: Επεισόδια με κουκουλοφόρους μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στην Πρυτανεία [video]

Δύο περαστικοί προσπαθούν να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα μετά από επεισόδεια μικρής έκτασης κατά την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 1 Φεβρουάριου 2024. Μετά την πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, όπου ήταν σε εξέλιξη κατάληψη από φοιτητές, πραγματοποίησε η αστυνομία, αλλά η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, καθώς λίγο μετά τις 8 ξεκίνησαν επεισόδια με κουκουλοφόρους.

Φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στην Εγνατία, στο ύψος της Πύλης Εμπορίου της ΔΕΘ και φώναζαν συνθήματα.

Ορισμένα άτομα αποσπάστηκαν και πέταξαν μολότοφ εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ έγινε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι αστυνομικοί εισήλθαν στο κτίριο από το υπόγειο πάρκινγκ και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους προκειμένου να το παραδώσουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Φοιτητές βγήκαν από το κτίριο και παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό φωνάζοντας συνθήματα.

Η κατάληψη ξεκίνησε από φοιτητικές συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετά την πορεία κατά του νομοσχεδίου για τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Την «εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» καταδικάζει η<strong> Νέα Αριστερά</strong> σε ανακοίνωσή της. «Πρόκειται για μια ενέργεια που αποκαλύπτει πως βλέπει η κυβέρνηση τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για το δημόσιο πανεπιστήμιο: σαν κοινούς εγκληματίες», αναφέρει η ανακοίνωση και καταληγει: «Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Ο αγώνας των φοιτητών/τριων είναι δίκαιος».

Καταληψίες και κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κτήριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: