Έφτασε στο Λονδίνο ο «άσωτος υιός» του Καρόλου και «εφιάλτης» του Μπάκιγχαμ πρίγκιπας Χάρι: Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Βρετανού Μονάρχη μετά τη διάγνωση [videos]

Media gather outside Buckingham Palace in London, Britain, 06 February 2024. Buckingham Palace on 05 February announced Britain’s King Charles III is being treated for cancer. King Charles III has been in hospital recently for an enlarged prostate. EPA/ANDY RAIN




Η άφιξη του πρίγκιπα Χάρι από την Καλιφόρνια στο Λονδίνο σήμερα το μεσημέρι, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πατέρα του, Βασιλιά Κάρολο Γ΄, ήταν μια είδηση που έδωσε έναν ακόμη τόνο συμπάθειας και συμπαράστασης στην βασιλική οικογένεια, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και από την κοινή γνώμη που βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ. Σημειώνεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας πλήθη κόσμου συγκεντρώνονταν έξω από τις πύλες του Μπάκιγχαμ.

Με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τις τηλεοπτικές οθόνες να ακολουθούν λεπτό προς λεπτό την όποια ειδησεογραφία μπορεί να υπάρχει μετά την διάγνωση του Καρόλου με κάποια μορφή καρκίνου, το κλίμα στη χώρα έχει βαραίνει, καθώς ο μονάρχης έχει ήδη αρχίσει την θεραπεία του.

Ο βασιλιάς Κάρολος αποχώρησε σήμερα με αυτοκίνητο από το Clarence House, την κατοικία του στο Λονδίνο, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, κάνοντας μια πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο 75χρονος βασιλιάς και η σύζυγός του χαιρέτισαν το πλήθος χαμογελώντας από τις πίσω θέσεις του οχήματος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων PA, αναμένεται να μεταβούν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, για να πάνε στη συνέχεια με ελικόπτερο στην κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία.

 

 

 

Η επιστροφή του «ασώτου» Χάρι και οι συνέπειες της ασθένειας του Καρόλου για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο σήμερα το μεσημέρι για να επισκεφθεί τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ’, μετά την ανακοίνωση ότι ο μονάρχης διαγνώσθηκε με καρκίνο, μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Φωτογραφίες δείχνουν τον Χάρι σε αυτοκίνητο να κατευθύνεται στην βασιλική κατοικία. Άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Χάρι να φτάνει στο Clarence House με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι, ο μικρότερος γιος του 75χρονου μονάρχη, ο οποίος έχει απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα και ζει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, έφτασε στο αεροδρόμιο του Χίθροου ταξιδεύοντας με νυχτερινή πτήση για να επισκεφτεί τον πατέρα του στην κατοικία του στο Λονδίνο στο Clarence House.

Ο Χάρι έχει αποξενωθεί από τον πατέρα του και τον αδελφό του τα τρία τελευταία χρόνια και το 2023 εξέδωσε μια αυτοβιογραφία στην οποία επικρίνει τη βασιλική οικογένεια.

Όμως, τώρα, με την επιστροφή του στο Λονδίνο για να σταθεί στον πατέρα του, οι αναλυτές σημειώνουν ότι θα θεωρηθεί ότι χτίζει γέφυρες. Ομως, λένε οι γνωρίζοντες, αυτό ήταν ήδη σε εξέλιξη, με τον πρίγκιπα να τηλεφωνεί στον πατέρα του για τα 75α γενέθλιά του το φθινόπωρο.

Η ένταση έμοιαζε πάντα να κυριαρχεί στις σχέσεις με τον αδερφό του και τον ταμπλόιντ Τύπο, παρά με τον πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος επρόκειτο ήδη να επιστρέψει στις επίσημες υποχρεώσεις μετά την επέμβαση της συζύγου του, αναμένεται πλέον να παίξει μεγαλύτερο ρόλο όσον αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις και την κάλυψη των επίσημων καθηκόντων. Αλλά έχει πάντα στον νου ότι έχει δυο αρρώστους: την σύζυγο και τον πατέρα του ταυτόχρονα.

Αλλά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ο κληρονόμος, ο επόμενος στη σειρά, και αναμένεται να προχωρήσει, με τον τρόπο που πριν από λίγο καιρό, ο βασιλιάς Κάρολος ερχόταν να βοηθήσει τη μητέρα του.

Θα είναι γεγονός που θα συγκεντρώσει πάνδημη προσοχή όταν θα εμφανιστεί δημόσια αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Φαίνεται πολύς καιρός από τότε που υπήρχαν συζητήσεις για «εξασθένιση» της μοναρχίας, με τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Άντριου να έχουν παραιτηθεί και πλέον ο Βασιλιάς και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτός δράσης.

«Σοκαρισμένος» ο Σούνακ λέει ότι ο καρκίνος «διαγνώστηκε έγκαιρα»

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και εξέφρασε την ελπίδα ο μονάρχης να μπορέσει να αναρρώσει γρήγορα τονίζοντας ότι η νόσος εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο.

Ο Σούνακ δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC σοκαρισμένος και λυπημένος από την είδηση.

“Οι σκέψεις μας είναι με εκείνον και την οικογένειά του. Ξέρετε, ευτυχώς, βρέθηκε εγκαίρως”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κάρολος φέρεται να σχεδιάζει να συνεχίσει να ασκεί μεγάλο μέρος των ιδιωτικών του καθηκόντων ως μονάρχη, περιλαμβανομένης της εβδομαδιαίας επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό, και ο Σούνακ είπε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον βασιλιά.

“Αυτό φυσικά θα συνεχιστεί φυσιολογικά και θα διαχειριζόμαστε τα πάντα”, πρόσθεσε ο Σούνακ.

 

Η διάγνωση και οι επιπτώσεις στα βασιλικά καθήκοντα

Ο καρκίνος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του βασιλιά Καρόλου στο νοσοκομείο για καλοήθη διόγκωση του προστάτη, αναφέρει το Μπάκινγχαμ, χωρίς να προσδιορίζει το είδος του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε ο βασιλιάς.

  • Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ενημερωθεί ότι πρέπει να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του, αλλά θα «συνεχίσει τα κρατικά του καθήκοντα» και θα συναντά τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ  εβδομαδιαίως.

Ο βασιλιάς θα λάβει σχετική θεραπεία σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στα πλήρη δημόσια καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό». Εν τω μεταξύ, ο Δούκας του Σάσεξ, Πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Λονδίνο από την Καλιφόρνια (BBC, Independent).

Ενδεχόμενη αναβολή περιοδειών και επισκέψεων στο εξωτερικό

Λόγω της πρόσφατης διάγνωσης ο βασιλιάς είναι απίθανο να παραστεί στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 11 Μαρτίου, στην οποία συνήθως παρευρίσκονται υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα αναμενόταν να επισκεφθούν τον Καναδά τον Μάιο και την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σαμόα για τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM) τον Οκτώβριο. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει αν οι περιοδείες θα πραγματοποιηθούν, ενώ δεν έχει προταθεί ημερομηνία για την επιστροφή του βασιλιά σε πλήρη δημόσια καθήκοντα.

 
Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

 

Μυστήριο για το είδους καρκίνου του Κάρολου Γ’: Η Βρετανία σε σοκ, ξύπνησαν οι μνήμες του παππού του, ελπίδες για επιτυχημένη θεραπεία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: