Εύκολα πέρασε ο Τσιτσιπάς στους «16» του Ακαπούλκο: Κυριάρχησε στο σερβίς και νίκησε 2-0 τον Σαφιούλιν [video]

Stefanos Tsitsipas of Greece returns a ball to Roman Safiulin of Russia during the second day of singles play at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Guerrero state, Mexico, 27 February 2024. EPA, David Guzman




Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επαιξε όσο… χρειαζόταν για να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στο Ακαπούλκο. Απέναντι σε έναν κακό Ρομάν Σαφιούλιν, επικράτησε με 6-3, 6-4 (σε μία ώρα και 20 λεπτά) και έκλεισε εισιτήριο για την φάση των «16» όπου περιμένει ο Φάμπιο Κομπόλι.

Ο Ελληνας τενίστας κυριάρχησε στο σερβίς, απέναντι σε έναν αντίπαλό που έκανε πολλά και εύκολα αβίαστα λάθη, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του.

Ο Τσιτσιπάς είχε 5 άσους στο ματς, 83% κερδισμένο πρώτο σερβίς παρά το μέτριο 53% περασμένο πρώτο σερβίς. Παράλληλα είχε 14 winners και περιορισμένο αριθμό λαθών, σε μία άρτια εμφάνιση.

Ο Ελληνας πρωταθλητής άρχισε εξαιρετικά στα δικά του service game, κερδίζοντας μάλιστα το δεύτερο με ένα άσο και τρεις χαμένες επιστροφές του Σαφιούλιν.

Προηγήθηκε με 2-1, που θα μπορούσε να είναι και 3-0 αν είχε εκμεταλλευτεί τα δύο break point που βρήκε νωρίτερα στο σερβίς του αντιπάλου του.

 

Αμέσως μετά ήρθε το πρώτο break του ματς για τον Στέφανο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη μία από τις δύο ευκαιρίες που είχε. Με προβάδισμα 4-2 σέρβιρε, είδε τον αντίπαλό του να φτάνει σε break point, αλλά απάντησε με το σερβίς του και έφτασε στο 5-2.

Ο Σαφιούλιν μείωσε, αλλά ο Τσιτσιπάς με άψογο service game, έφτασε στο 6-3 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Ο Ρώσος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο και προηγήθηκε 2-1, έχοντας χάσει μόλις ένα πόντο στο σερβίς του.

Στο 2-2 ήρθε ένα κάκιστο game του Σαφιούλιν ωστόσο, ο οποίος έκανε συνεχόμενα αβίαστα λάθη και πρόσφερε στο… πιάτο το break στον Τσιτσιπά ο οποίος πήρε κεφάλι στο σκορ (3-2).

Ακολούθησε love game για το 4-2, με τον Ρώσο να μειώνει προσωρινά. Στο 5-3, ο Τσιτσιπάς έκλεισε το ματς στο σερβίς του

Πηγή: gazzetta.gr

Οι Σάρλοτ Χόρνετς νέα ομάδα του Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Bρήκε ομάδα στο ΝΒΑ ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: