Δεν δέχεται καμία διαπραγμάτευση για τη διαφθορά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και αυτό είναι πολύ καλό: Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Σωματείου «Αναγνωστήριο Ελληνισμός Ακακίου», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




«Eίμαστε στο τελικό στάδιο, θα υπάρξει πολύ σύντομα μια ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου”, απάντησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε παρατήρηση ότι έχουμε δει νέα νομικά πρόσωπα που συνδέονται με την Κύπρο στο νέο πακέτο κυρώσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατά της Ρωσίας.

Ρωτήθηκε επίσης σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα του Μηχανισμού Παρακολούθησης των Κυρώσεων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την εκδήλωση στο οίκημα του Σωματείου «Αναγνωστήριο Ελληνισμός Ακακίου» για τα 100χρονα του.

Ο κ. Χριστιδουλίδης δήλωσε ότι :

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα προωθηθεί προς έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός. Αυτό που είχα ανακοινώσει δημόσια έχει τύχει επεξεργασίας, το έχουμε δει με τον Υπουργό Οικονομικών, έτυχε του νομοτεχνικού ελέγχου μέχρι το τελικό στάδιο και θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο συγκεκριμένο θέμα (που αφορά) κυρώσεις, παραβίαση των κυρώσεων, φήμη και αξιοπιστία της χώρας μας δεν υπάρχει τίποτα υπό διαπραγμάτευση. Το είπα πολλές φορές, το εννοώ, κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας μας, είπε.

Ερωτηθείς αν η Λευκωσία δέχεται πιέσεις για το θέμα του τερματικού με την εμπλοκή και της κινεζικής πλευράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «να μου επιτρέψετε να μην κάνω κανένα σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχει λόγος. Δεν επιθυμώ και δεν μπορώ να κάνω σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά αναμένουμε κάποιες εξελίξεις».

Δεν έφτασε μήνυμα στη Λευκωσία μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον αλ Σίσι: Ο Πρόεδρος θύμισε ότι προηγήθηκε η επίσκεψη του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: